Sunday, October 1, 2023

Cine sunt cei mai bogați români în 2021. A apărut Topul Forbes: Ion Țiriac se află abia pe locul 3

Must Read

Forbes a realizat un nou clasament al celor mai bogați români. Ion Țiriac, cel mai cunsocut miliardar de la noi, este din nou în top, aflându-se pe locul al treilea!

Cine sunt cei mai bogați români în 2021. Forbes a realizat un top 10 al celor mai bogați români. În ultimul an, şapte români și-au majorat averea, ajungând incluși în clasamentul făcut de renumita revistă. Astfel, dacă în 2020, Top Forbes 500 avea pe listă 32 de persoane cu o avere netă ce depășeau 500 de milioane de lei, anul acesta sunt mai mulţi bogaţi, respectiv 39!

Cine sunt cei mai bogați români în 2021. A apărut Topul Forbes: Ion Țiriac se află abia pe locul 3

În 2021 avem și mai mulți miliardari în lei: 18 în acest an, comparativ cu 11 din 2020. În total, averea din  2021 cumulată a tuturor miliardarilor ar fi 66 de miliarde de lei. Suma reprezintă o creștere cu 30 de miliarde de lei față de 2020.

- Advertisement -

Locul 1 îl păstrează cofondatorul UiPath, Daniel Dines, cu o avere de 22,2 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 14,5 miliarde față de 2020. Această majorare se datorează și includerii companiei sale în Bursa din New York . Daniel Dines este urmat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, cei care dețin Dedeman și din care au câștigat până acum 8,9 miliarde de lei. După cei doi, se clasează Ion Țiriac, cu o avere de 7,2 miliarde de lei.

Urmează Ion Stoica și Matei Zaharia, doi dintrei afaceriştii care au fondat compania de software Databricks. Aceștia sunt nou intrați în topul celor mai bogați români, deținând o avere de 4,5 miliarde de lei. Databricks este inclusă și în cea mai recentă ediție americană a Forbes AI 50, aici aflându-se pe locul 5 în topul Cloud 100 din 2020. Pe locul 5 se află faimoasa Anastasia Soare, proprietara Anastasia Beverly Hills, cu 2,5 miliarde de lei.

Top 10 este completat de Ștefan Vuza, companie producătoare de produse chimice – 2.4 miliarde de lei,  Zoltan Teszari, telecomunicații  – 2.1 miliarde de lei, Familia Talpeș, afaceri în domeniul IT – 2 miliarde de lei, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, piața imobiliară – 1.9 miliarde de lei, 10. Iulian Stanciu, e-commerce – 1.8 miliarde de lei.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Românii care merg în vacanță în străinătate să plătească o taxă în plus

Românii care își fac concediile în străinătate ar putea plăti o taxă în plus când își cumpăra vacanța. Asta,...
- Advertisement -

More Articles Like This