Saturday, March 25, 2023

De ce să NU lași telefonul la încărcat toată noaptea

Must Read

S-a făcut târziu, tu trebuia deja să dormi și ai uitat să-ți pui telefonul la încărcat? Te trezești dis-de-dimineață și ai nevoie de baterie la telefon? Cu siguranță te-ai gândit sau chiar ți-ar lăsat device-ul la încărcat toată noaptea. Iată de ce nu e bine s-o mai faci: 

Deși mulți aleg să-și lase telefonul la încărcat pe toată durata nopții, puțini știu că acest obicei poate dăuna sănătății bateriei. Aceasta se degradează în timp și, când lăsăm telefonul la încărcat peste noapte, procesul poate fi grăbit. Din acest motiv, o încărcare a bateriei nu îți mai ajunge pentru șase ore, ci pentru patru.

Explicația este simplă: Bateriile litiu-ion din smartphone-uri îmbătrânesc chimic și, drept urmare, trebuie să le încarci din ce în ce mai des.

Bateria nu se mai încarcă după ce atinge nivelul 100%. Ba mai mult, uneori, revine la 99% și are nevoie de mai multă energie pentru a atinge nivelul maxim. Procesul afectează durata de viață a bateriei.

- Advertisement -

Menține nivelul bateriei cât mai aproape de mijloc 

În loc să-ți lași telefonul peste noapte la încărcat, ai putea să menții nivelul bateriei cât mai aproape de mijloc (30%-70%). Astfel, poți prelungi efectiv viața bateriei, scrie pe site-ul producătorului Huawei, potrivit shtiu.ro. Și producătorii telefoane mobile Apple și Samsung dau același sfat.

Mai poți prelungi durata de viață a bateriei dacă nu lași telefonul să se descarce complet înainte de a-l încărca. De asemenea, la unele telefoane poți opta pentru procesul de încărcare prin funcția Optimized Battery Charging. Și fii atent ca smartphone-ul tău să nu se supraîncălzească!

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

500 km cu 6 kg de hidrogen: BMW scoate pe șosele mașinile cu hidrogen

BMW Group a prezentat primele automobile BMW iX5 Hydrogen, parte a unei flote-pilot care va fi utilizată la nivel...
- Advertisement -

More Articles Like This