Sunday, May 28, 2023

Gigantul Pfizer cumpără o nouă companie și vizează tratamente pentru bolile inflamatorii intestinale

Must Read

Pfizer a anunţat luni că va cumpăra dezvoltatorul de medicamente Arena Pharmaceuticals pentru 6,7 miliarde de dolari, pentru a adăuga în portfoliu o companie cu tratamente promiţătoare care vizează bolile ce afectează stomacul şi intestinul.

Aceasta este cea mai recentă tranzacţie pe care Pfizer a încheiat-o în acest an în care şi-a extins portofoliul de tratamente. Luna trecută, compania a achiziţionat compania de imuno-oncologie Trillium Therapeutics pentru aproximativ 2,22 miliarde de dolari, pentru a-şi consolida “arsenalul” de terapii împotriva cancerului.

Tranzacţia de luni va ajuta Pfizer să obţină acces la tratamentul denumit etrasimod, care este testat într-un studiu avansat în tratarea bolii denumite colita ulcerativă, precum şi într-un studiu mediu-avansat privind boala Crohn, ambele tipuri de boli inflamatorii intestinale care provoacă ulcere în tractul digestiv.

Bolile inflamatorii intestinale reprezintă o piaţă de 20 de miliarde de dolari la nivel mondial, ceea ce o transformă într-o ţintă atractivă pentru producătorii de medicamente, informează Mediafax.

- Advertisement -

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Record pentru Dedeman: în 2022, a avut cele mai mari cifre de afaceri şi profit din istoria companiei

Dedeman, compania deținută de frații Pavăl, a încheiat anul 2022 cu cel mai mare profit net, cea mai mare...
- Advertisement -

More Articles Like This