Friday, April 26, 2024

Prețurile la telefonie ar trebui să scadă la început de 2022: Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22%

Must Read
Tarifele de terminare a apelurilor în rețelele fixe și mobile din România vor scădea începând cu 1 ianuarie 2022 ca urmare a reglementărilor UE, a anunțat luni autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). Tariful de terminare reprezintă preţul plătit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în reţeaua căruia este terminat apelul efectuat de utilizatorii proprii. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput utilizatorului final care iniţiază apelul.

Astfel, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piaţa din România vor practica un tarif de 0,55 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor mobile în propriile rețele, iar operatorii de telefonie fixă un tarif de 0,07 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor fixe în propriile rețele.

Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% față de cel practicat în prezent și va fi perceput de către toţi operatorii de telefonie mobilă desemnați cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie.

Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplica și în România astfel:

  • 0,4 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023;
  • 0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024

Tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% mai mic față de cel practicat în prezent și va fi perceput de către toți operatorii de telefonie fixă desemnați cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în propriile reţele publice de telefonie. Aceasta este ultima reducere a tarifului prevăzută de Regulament.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x