România se află în topul rușinii în Uniunea Europeană! Boala care ar putea fi prevenită face numeroase victime în România

Pe pagina sa de socializare, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a notat că România este țara cu cele mai multe cazuri de cancer de col uterin din Uniunea Europeană, subliniind că boala este cauzată, de cele mai multe ori, de virusul Papiloma uman.

”Am susținut întotdeauna că în plan național avem nevoie să înrădăcinăm o cultură a sănătății. Românii trebuie să înțeleagă faptul că sănătatea este cel mai de preț bun pe care îl dețin. Suntem țara cu cele mai multe cazuri de cancer de col uterin din UE, cancer cauzat în proporție de 99% de virusul Papiloma uman.”, notează Nelu Tătaru.

De ce nu se vaccinează femeile împotriva acestui virus

- Advertisement -

Fostul ministru mai spune că, în cazul vaccinării anti-HPV, părinții nu înțeleg, de cele mai multe ori, că vaccinul funcționează cel mai bine la vârsta adolescenței, făcând munca medicilor mult mai grea.

”Cel mai adesea, în cazul vaccinării anti-HPV, medicii se lovesc de reticența părinților care, poate, din lipsă de informații ori din cauza unor convingeri personale, nefondate științific, nu înțeleg faptul că vaccinul funcționează cel mai bine la vârsta adolescenței.”, notează acesta.

Nelu Tătaru: Este momentul ca noi să acționăm și să ajutăm

De asemenea, fostul ministru al Sănătății a mai notat că este momentul ca autoritățile să se implice, subliniind că medicii de familie ar trebui să facă și ei același lucru, precizând, totodată, că și-ar fi dorit ca pandemia să ”ne fi schimbat percepția asupra felului în care alegem să prevenim problemele de sănătate”.

”Mi-aș dori ca pandemia să ne fi schimbat percepția asupra felului în care alegem să prevenim problemele de sănătate, iar pentru cei care încă sunt reticenți, este momentul ca noi să acționăm și să îi ajutăm.

Pentru a ne atinge obiectivul, va trebui să implicăm mai activ medicii de familie în acest proces, deoarece așa cum sugerează chiar denumirea lor, ei sunt cei mai apropiați de comunitate, iar această legătură deja existentă va juca un rol extrem de important în creșterea încrederii oamenilor într-o părere specializată și o soluție medicală adecvată.”, este mesajul fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

Sursa: capital.ro