Saturday, March 25, 2023

Sindicaliștii Cartel Alfa susțin introducerea taxei de solidaritate: „Taxa de 1% nu va afecta magazinul de la colţul blocului şi nici buticul pantofarului din piaţă”

Must Read

Sindicaliștii Cartel Alfa au anunţat că susțin introducerea taxei de solidaritate de 1% din cifra de afaceri a marilor companii. Aceştia spun că această taxă reprezintă modalitatea prin care mediul de afaceri îşi arată solidaritatea faţă de situaţia dezolantă din România.

Sindicaliștii Cartel Alfa susțin introducerea taxei de solidaritate şi solicită noi discuţii pe tema taxării progresive a veniturilor şi averilor.

Sindicaliștii Cartel Alfa susțin introducerea taxei de solidaritate

Reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa îşi exprimă susţinerea faţă de introducerea taxei de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii.

- Advertisement -

„Tot auzim despre creşterea economică pe care o înregistrează România, însă distribuţia acestei creşteri nu se face în favoarea lucrătorilor. 50-51% merge către capital (angajatori), şi doar 40-41% către lucrători, deşi Europa are în medie o distribuţie inversă: 50-51% la lucrători şi 40-41% pentru capital (angajatori). Taxa de 1% nu va afecta magazinul de la colţul blocului şi nici buticul pantofarului din piaţă. Taxa de solidaritate reprezintă modalitatea prin care mediul de afaceri profitabil, care beneficiază de pe urma unei forţe de muncă competitive, dar plătite puţin, îşi poate arăta solidaritatea faţă de situaţia dezolantă din România. Mai ales că avem atâtea exemple în care mari business-uri multinaţionale, cu cifre de afaceri enorme, declară un profit infim sau chiar negativ, uneori cu un număr de lucrători mic (50-80 salariaţi)”, au transmis reprezentanţii CNS Cartel Alfa într-un comunicat de presă.

Aceştia dau exemplul unor firme care se ocupă cu exportul de cereale care în ultimii 15 ani înregistrează cifre de afaceri de miliarde de lei dar raportează pierderi sau profituri foarte mici.

„Nu le cere nimeni să plece, dar în acelaşi timp, este momentul să înceteze speculaţiile, cu atât mai mult cu cât problema taxării este discutată serios la nivel internaţional, cu propuneri de măsuri care să reducă evaziunea”, mai scriu reprezentanţii Cartel Alfa.

Sindicaliştii admit că este nevoie concomitent şi de o îmbunătăţire a colectării taxelor şi impozitelor, dar şi de eficientizarea ANAF., invocând totodată taxele mari plptite de lucrători pe de o parte din salarii pe de altă parte prin achiziţionarea produselor de consum.

„Totuşi, eficientizarea sistemului de colectare nu este singurul pas pe care trebuie să-l facem când vorbim de îmbunătăţirea statului social. În condiţiile în care la nivel european şi global se pune problema taxării multinaţionalelor, în România nu putem să menţinem discursul că taxele produc doar daune”, mai consideră Cartel Alfa.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

500 km cu 6 kg de hidrogen: BMW scoate pe șosele mașinile cu hidrogen

BMW Group a prezentat primele automobile BMW iX5 Hydrogen, parte a unei flote-pilot care va fi utilizată la nivel...
- Advertisement -

More Articles Like This