Friday, April 26, 2024

Studiu: Cum sunt atrase femeile de constituția bărbaților

Must Read

Prima impresie este foarte importantă atunci când vine vorba de relații, iar aspectul fizic contează în formarea acestei impresii. Cât de mult sau cât de puțin contează, asta au încercat să afle cercetătorii, prin sondaje și studii care s-au concentrat pe constituția atletică a bărbaților.

În lucrarea intitulată „De ce este sexy musculatura”, Martie Haselton și David Frederick au urmărit ca 141 de femei să acorde calificative bărbaților în funcție de aspectul fizic.

Diferitele constituții fizice au primit note de la 1 la 9 pentru atractivitatea sexuală. Cea mai mare medie, de 6.97, au avut bărbații „bine făcuți”. La polul opus s-au aflat „grăsuții”, cu o medie de 2.95. Într-un alt studiu, femeile au menționat că au avut mai multe relații pe termen scurt cu bărbați musculoși și că nu aveau foarte mari pretenții de la aceștia pentru alte calității.

Aspectul fizic alimentează stima de sine

- Advertisement -

Cercetătorii amintiți au cerut unui grup de bărbați să povestească aventurile lor romantice. S-a constatat că cei cu o constituție atletică avuseseră mai multe relații în perioada de referință.

Acelorași subiecți li s-a solicitat, apoi, să vorbească despre stima de sine. Concluzia a fost că bărbații „cu mușchi” au o părere mult mai bună despre ei. Într-o altă etapă a studiului, alți bărbați au fost întrebați câte aventuri au avut cu o parteneră care în acel moment avea prieten sau soț. De asemenea, s-a constatat că cei cu fizic atletic avuseseră mai multe aventuri de acest gen.

Potrivit cercetătorilor, fizicul unui bărbat vorbește de la sine pentru numărul de aventuri avute. Cei care au condus studiul au înregistrat 157 de bărbați diferiți, iar apoi un alt grup a urmărit înregistrările.

Apoi, subiecții din noul grup au fost întrebați ce șanse ar avea să câștige o bătaie cu unul dintre bărbații din filmări, variantele de răspuns fiind „foarte probabil” sau „foarte improbabil”.

Înregistrările respective au fost urmărite și de un grup de femei, care au fost invitate să răspundă la întrebarea: „Cât de atractiv este acest bărbat?”. Variantele de răspuns au fost: „foarte atractiv” și „foarte neatractiv”.

După 18 luni, bărbații din filmări au fost întrebați câte aventuri au avut în perioada respectivă. Principala concluzie a fost că masculii cu un fizic impozant, care seamănă teamă printre ceilalți bărbați, nu sunt considerați foarte atractivi, dar au parte de mai multe aventuri romantice decât cei care nu au mușchi.

Competiția între bărbați este mai importantă

În lucrarea „Frumoasa și bestia: mecanismul selecției sexuale la oameni”, David Puts a sugerat faptul că bărbații sunt mai preocupați de constituția atletică pentru a fi mai apreciați decât alți masculi, nu neapărat pentru a fi pe placul femeilor. În virtutea competiției între bărbați, aceștia merg la sală și „trag de fiare”.

Competiția se desfășoară pe foarte multe direcții, chiar și raportat la câștigurile obținute la jocurile de noroc, la SlotV Casino.

Mușchii sunt și indicatori pentru sănătate și fitness. Într-un studiu pe tema bolilor cardiovasculare, cercetătorii au colectat răspunsuri de la 1.104 de pompieri în decurs de 10 ani.

S-a ajuns la concluzia că cei care puteau face 40 de flotări aveau un risc cu 96% mai redus să dezvolte o boală de inimă decât cei care abia puteau să execute 10 flotări. În medie, un student poate face între 18 și 26 de flotări.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x