Saturday, March 25, 2023

Afecțiunile ce se ascund în spatele dorinței de iute! Problemele de tiroidă sau depresia provoacă pofta pentru alimentele picante!

Must Read

În spatele poftei de iute se post ascunde anumite afecțiuni. În unele situații, dorința de a consuma alimente picante poate semnala probleme cu tiroida sau chiar depresia.

Pofta de iute, la fel ca pofta de dulce, poate semnala anumite cerințe pe care corpul. Atunci când poftești la alimente picante poate să fie vorba despre o plăcere, dar există și situații în care dorința de iute ascunde unele afecțiuni.

Probleme cu tiroida

În unele cazuri, pofta de iute poate semnala faptul că tiroida are nevoie de un impus pentru a funcționa mai bine. Capsaicina, compusul care dă iuțime ardeilor, are capacitatea de a accelera metabolismul. Dacă poftele de iute se manifestă ocazional, nu sunt motive de îngrijorare. În schimb, dacă acestea nu se dau duse și simți nevoia să mănânci din ce în ce mai picant, ar fi indicat să programezi o vizită la medic.

- Advertisement -

Depresia și stresul

Unii experți susțin că episoadele depresive ar sta la baza poftei de iute. Vestea bună este că alimentele picante pot ajuta la ameliorarea stărilor de depresie, datorită capsaicinei, care ar stimula producția de hormoni ai plăcerii, endorfinele. De asemenea, unele studii arată că un dezechilibru al endorfinelor este asociat cu un risc mai crescut de apariție a depresiei sau a altor tulburări psihice, inclusiv sindromul de stres posttraumatic.

Corpul este supraîncălzit

E foarte posibil ca pofta de iute să apară cu precădere în sezonul cald, vara, când temperaturile sunt foarte crescute. Corpul simte nevoia să se răcorească. Și ce altă metodă de a echilibra temperatura corporală dacă nu prin transpirație! Alimentele picante stimulează transpirația și pot ajuta astfel la reglarea temperaturii corpului.

De reținut!

Consumul excesiv de alimente picante poate înrăutăți simptomele bolii de reflux gastroesofagian. De asemenea, este posibil ca excesul de iute să crească riscul de sindrom de intestin iritabil, ulcer  și gastrită cronică. Semnele consumului excesiv de alimente iuți se manifestă prin diaree, greață, vărsături și crampe abdominale.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

500 km cu 6 kg de hidrogen: BMW scoate pe șosele mașinile cu hidrogen

BMW Group a prezentat primele automobile BMW iX5 Hydrogen, parte a unei flote-pilot care va fi utilizată la nivel...
- Advertisement -

More Articles Like This