Friday, April 26, 2024

Un medic din Iași lasă angajaţilor săi averea lui colosală: imperiul farmaceutic ridicat în 20 de ani

Must Read

Medicul ieșean Christache Zanoschi vrea să lase toată averea sa angajaţilor care i-au fost alături în anii în care au reuşit împreună să ridice de la zero o afacere estimată în acest moment la aproximativ 20 de milioane de euro.

Fondatorul unei fabrici de medicamente din Iaşi, Christache Zanoschi, spune că pentru el cel mai important lucru este ca oamenii să se bucure de produsele care ies pe poarta fabricii în continuare şi că profitul său este mai puţin important.

”Trebuie întâi să visezi ca să ajungi să faci aşa ceva. Trebuie să ai o imaginaţie care să te ducă peste tot. Imaginaţia şi realizarea presupun şi un risc, dar dacă ai reuşit, atunci a meritat. Totul s-a bazat pe o experienţă foarte lungă. Am avut o normă întreagă la Facultatea de Medicină şi jumătate de normă la Maternitate. Am observat acolo diverse combinaţii care aveau un rezultat foarte bun.

Întâi a fost o glumă, dar apoi am văzut că au nişte efecte foarte bune în practică şi de la o activitate mică, apoi a fost o cerere foarte mare, nu aveam cu ce face faţă. Lucram într-un imobil mic, apoi au venit normele UE care ne-au obligat să implementăm diverse aspecte ale liniei de producţie, fabricare în anumite condiţii şi a trebuit să ne mutăm. Apoi s-au făcut toate, cu sacrificii uriaşe din partea fiecăruia”.

- Advertisement -

Medicul a refuzat ofertele primite pentru firma sa şi doreşte ca aceasta să le rămână mai departe angajaţilor care i-au fost alături.

”Nu s-a pus problema să ies pe piaţă şi să îmi ridic poalele în cap şi să vând.

Au venit alţii şi au întrebat şi le-am spus că nu e de vânzare. Punem punct şi nu discutăm despre asta. Noi am primit altfel de educaţie, generaţia asta mai în vârstă. E normal să primească şi angajaţii mai mult.

Noi toţi facem eforturi uriaşe pentru a plăti taxe, pensii speciale, salariile bugetarilor şi ale altora care trăiesc pe seama noastră. Pentru un om care primeşte 2.000 de lei, de fapt, firma cheltuieşte cu el 3.600 de lei. Este cumplit ce se întâmplă. Nişte nenorociţi care nu se implică, este o mizerie uriaşă”, a declarat Zanoschi, conform Adevărul.

Cum va fi împărţită firma celor 35 de angajaţi

”Fiecare va primi părţi sociale, trebuie să vedem condiţiile în care se va face. Eu am decis asta de mult, dar alţii nu au luat-o în serios. Noi avem multe produse care sunt de o calitate excepţională. Nu le putem vinde aşa cum ar trebui. Sunt firmele străine care vin cu tot felul de produse şi ne iau faţa. Colegii s-au implicat foarte mult, sunt foarte multe date care trebuie gestionate, avem multe controale.

Am încercat să facem ceva de calitate care ajută şi asta e o satisfacţie. Personalul care are studii superioare va avea alt statut, ceilalţi mai puţin, fiecare cât a muncit. Sunt şi pensionari care au ajutat foarte mult şi vor primi şi ei. Trebuie să se bucure şi ei cumva, va fi în jur de 200- 300 de mii de euro de persoană.

Dacă mai pui şi dotările, partea ştiinţifică, este mult mai mult, dublu, triplu”, a mai spus medicul ieşean.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x