Wednesday, October 4, 2023

Peste 7% dintre adulţii americani se identifică ca fiind LGBT. Cifra s-a dublat în ultimii 10 ani

Must Read

Proporţia adulţilor americani care se identifică ca fiind LGBT a ajuns la 7,1% în Statele Unite, potrivit datelor institutului de sondaj Gallup. Cifra s-a dublat față de anul 2012, ceea ce indică o schimbare generaţională.

Dintre cei 12.000 de americani chestionaţi prin telefon în 2021, 86,3% au declarat că sunt heterosexuali, 7,1% LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) şi 6,6% nu au oferit niciun răspuns.

Acest sondaj a fost realizat pentru prima dată în 2012, iar procentul de persoane care s-au identificat drept LGBT a fost de 3,5%. De atunci a crescut constant, scrie Agerpres, preluând AFP.

sondaj lgbt sua
Sursa: gallup.com

Persoanele LGBT sunt proporţional mai numeroase în rândul generaţiilor mai tinere, în special în rândul generaţiei Z, care include persoanele născute din 1997 până la începutul anilor 2010.

- Advertisement -

Astfel, 20,8% – sau 1 din 5 – dintre adulţii din generaţia Z se identifică ca fiind LGBT (numai cei născuţi până în 2003 erau adulţi la momentul sondajului).

Această cifră este dublă faţă de cea a milenialilor (cei născuţi între 1981 şi 1996) care se identifică în proporţie de 10,5% ca fiind LGBT.

Proporţia scade la 4,2% pentru generaţia X (1965-1980), 2,6% pentru baby boomers (1946-1964) şi 0,8% pentru cei născuţi înainte de 1946.

Din 2012, proporţia persoanelor LGBT în rândul baby boomers sau generaţiei X a rămas similară, cu doar o uşoară creştere în rândul milenialilor.

În schimb, proporţia adulţilor LGBT din generaţia Z s-a dublat din 2017 (când doar cei născuţi între 1997 şi 1999 erau deja adulţi), arătând o tendinţă în creştere chiar în cadrul acestei generaţii.

Pentru prima dată, institutul Gallup a dezvăluit, de asemenea, proporţia persoanelor LGBT care se identifică cu fiecare categorie.

Mai mult de jumătate dintre americanii LGBT (57%) s-au identificat ca fiind bisexuali, adică 4% din întreaga populaţie adultă.

21% dintre persoanele LGBT s-au identificat ca fiind gay, 14% lesbiene, 10% transgender şi 4% „altceva decât heterosexuale”, precum queer.

Această schimbare generaţională are loc într-un context de toleranţă tot mai mare: „Americanii acceptă din ce în ce mai mult persoanele gay, lesbiene sau transgender”, iar persoanele LGBT sunt acum „mai protejate”, a subliniat Gallup.

sondaj lgbt sua 1
Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This