Traian Băsescu, despre Vladimir Putin: E un terorist! A pierdut contactul cu realitatea

După ce duminică, 27 februarie, președintele rus Vladimir Putin a pus în stare de alertă forțele nucleare ale Rusiei, Traian Băsescu a exclamat ferm că liderul rus suferă de „sindromul puterii absolute”, devenind un terorist. De altfel, acesta a adăugat că generalii ruși nu vor permite izbucnirea unui dezastru nuclear.

„Mă aștept ca la momentul critic, dacă s-ar pune problema folosirii armei nucleare, generalii să nu permită asta. Generalii nu par a fi nebuni, spre deosebire de Putin, care pare plecat de acasă. Un om care are sindromul puterii absolute dispune de butonul nuclear. Putin nu mai este responsabil, este un terorist.

- Advertisement -

De 22 de ani conduce în mod absolut Rusia, cred că a pierdut contactul cu realitatea, cu lumea, cu orice. Nu mai este realist cu acțiunile lui. Eu nu am crezut niciodată că va ocupa Ucraina. Este greu să ocupi o țară de dimensiunile Ucrainei și în niciun caz nu poți face asta în 48 de ore sau în 72”, a spus Traian Băsescu la Digi24.

Traian Băsescu, previziuni sumbre despre România: Urmăm noi! Uitați-vă pe hartă

Traian Băsescu susține că dacă oficialii occidentali nu vor impune sancțiuni severe asupra Rusiei, fiind interesați de bani, ci nu de viețile oamenilor nevinovați, atunci următoarea victimă a Kremlinului va fi România.

„Armata Ucrainei pare foarte bine pregătită. Ce nu înțelege Putin. La o adică poți învinge o armată, dar nu poți fi învinge un popor. Avem experiențe trăite de ambele părți, Afganistanul, Vietnanul. Ele arată că atunci când un popor luptă cu un invadator, nu are cum să fie înfrânt.

Rusiei i s-au făcut permanent concesii și de aceea s-a ajuns aici. I s-au făcut numai concesii după Transnistria. Prietenii noștri occidentali erau mai mult tentați de business. Ei spuneau: Eh, a mai luat și Vladimir un petec, dar noi ne vedem de afaceri. Business as usual… (n.r. afaceri ca de obicei) Dacă acum i se fac concesii, urmăm noi. Uitați-vă pe hartă”, a explicat Traian Băsescu.

Reamintim că sâmbătă, 26 februarie, Traian Băsescu a scris câteva cuvinte acide despre situația actuală din Europa de Est. Acesta susține ferm că Rusia e un stat terorist, care susține regimurile separatiste pro-ruse.

Traian Băsescu: Rusia e un stat terorist

De asemenea, acesta a criticat „trupele de menţinere a păcii” trimise de Rusia în Ucraina, care nu fac altceva decât să supună populaţia ucraineană la un genocided ordonat de Vladimir Putin.

„Rusia un stat terorist! “Bătăuşul de la Kremlin”, suferind grav de un sindrom al puterii discreţionre, crede că poate reface defunctul URSS, îngenunchind din nou popoare libere ce doresc să trăiască în ţări suverane şi independente şi guvernate de valori europene.

Republica Moldova are parte din teritoru ocupat de “trupe de menţinere a păcii” ale Federaţiei Ruse care de fapt susţin regimul separatist din Transnistria. În Georgia armata rusă a ocupat în 2008 provinciile Aphazia şi Osetia de Sud. În Ucraina, armata rusă a ocupat încă din 2014 Crimeea şi parte din regiunile Donekc şi Lugansk unde, Rusia susţine regimuri separatiste.

Acum câteva zile, “Bătăuşul de la Kremlin” a anunţat şi a trimis “trupe de menţinere a păcii” sub  bombele cărora sunt ucişi mii de ucraineni, copii, femei, bărbaţi iar zeci de mii de femei şi copii se refugiază în ţările vecine abandonându-şi căminele.

“Trupele de menţinere a păcii” trimise în Ucraina supun populaţia acestei ţări unui genocide ordonat de Putin. Putin a făcut din Federaţia Rusă un STAT TERORIST, iar el este şeful suprem şi autoritar al acestui stat”, a scris acesta pe Facebook.

Sursa: capital.ro