Thursday, August 11, 2022

UE va oferi Ucrainei informații secrete despre mişcările trupelor ruse și va suplimenta ajutorul militar. Care vor fi consecințele sancțiunilor pentru Europa

Must Read

Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a acuzat luni, 28 februarie, că atacurile Rusiei în Ucraina devin din ce în ce mai brutale, vorbind despre numeroase victime în rândul civililor.

”Campania militară rusă devine tot mai brutală, iar forţele armate ucrainene ripostează curajos. Kiev rezistă, Mariupol rezistă, Harkov rezistă”, a spus Borrell la finalul unei reuniuni a miniştrilor Apărării din UE prin videoconferinţă.

El a mai anunţat că UE a solicitat centrului său de satelit de la Madrid să ofere informaţii secrete Ucrainei despre mişcările trupelor ruse şi că ţările din UE sunt hotărâte să îşi sporească sprijinul militar bilateral pentru Kiev, potrivit Reuters.

Borrell a spus că sancţiunile impuse Rusiei vor avea un cost pentru Europa. ”Însă trebuie să fim pregătiţi să plătim preţul sau vom fi nevoiţi să plătim un preţ mult mai mare în viitor”, a adăugat el.

- Advertisement -

”Relaţiile cu Rusia nu vor mai fi determinate de comerţ”, a atenţionat şeful diplomaţiei europene.

Invazia rusă din Ucraina relevă sarcina existenţială a UE de a-şi reduce dependenţa de petrolul şi gazul rusesc şi de a se îndrepta spre surse regenerabile şi hidrogen, a spus Borrell.

”Energia nu va fi ferită de acest conflict, indiferent dacă ne place sau nu. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Iar politica de reducere a acestei dependenţe este una existenţială”, a avertizat el.

Borrell a atras atenţia în acelaşi timp că această transformare în Europa, care importă din Rusia aproximativ 40% din gazul său, nu va fi uşoară.

”Vor fi turbulenţe pe pieţe, vor creşte preţurile, iar acestea vor fi plătite de consumatori”, a adăugat el.

”Poate putem introduce subvenţii pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili, dar suntem într-o situaţie în care acţiunile şi reacţiile noastre vor avea consecinţe economice şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta”, a mai declarat Borrell.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This