SUA a lansat un avertisment cutremurător pentru Ucraina! Kievul ar putea cădea în curând

Departamentului Apărării din SUA este de părere că soldații ruși vor mai avea nevoie de încă 7 zile pentru a înconjura capitala Kiev și între 4 și 6 săptămâni pentru a prelua controlul Ucrainei, potrivit informațiilor transmise de corriere.it.

Armata lui Vladimir Zelenski va fi răpusă în câteva săptămâni, dar conflictul ar putea fi considerat închis abia după moartea lui Vladimir Putin, cel mai probabil, informează Corriere și IlMessaggero.

De asemenea, experții din cadrul Pentagonului spun și că tensiunile din regiune vor continua să se manifeste încă 10-20 de ani. Totuși, nu este clar ce tactică vor aborda rușii, respectiv dacă se vor limita la cucerirea Kievului și a estului sau dacă se vor extinde și spre vest, la Liov, pentru a ajunge la granița poloneză, conform sursei menționate.

- Advertisement -

Negocierile dintre Rusia și Ucraina au eșuat din nou

După ce negocierile de luni pentru încheierea unui armistițiu în urma declanșării invaziei ruse nu au adus un rezultat, Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia în ziua de miercuri, 2 martie. Din nefericire, discuțiile au durat doar câteva minute și au adus niciun rezultat, conform informațiilor transmise de reuters.com

De asemenea, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova rămâne decisă să obţină demilitarizarea Ucrainei şi că ar trebui să existe o listă precisă cu arme care să nu poată fi desfăşurate niciodată pe teritoriul ucrainean.

„Trebuie identificate tipuri specifice de arme de atac care nu vor fi desfăşurate niciodată în Ucraina şi nu vor fi create. Negociatorii noştri sunt pregătiţi pentru a doua rundă să discute aceste garanţii cu reprezentanţii ucraineni”, a spus Lavrov într-un interviu pentru Al Jazeera, al cărui text a fost publicat pe site-ul MAE de la Moscova.

Lavrov a mai afirmat că Rusia îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi a salutat ca un ‘pas pozitiv’ faptul că Zelenski doreşte să primească garanţii de securitate.

Totodată, oficialii ucrainieni sunt așteptați să sosească joi în Belarus pentru următoarea rundă de negocieri de pace, a declarat șeful delegației ruse pentru agenția de știri TASS. Armata rusă va asigura un coridor de securitate pentru delegația ucraineană. Cele două părți vor discuta despre o încetare a focului atunci când vor continua negocierile, a relatat agenția de știri Interfax.

Sursa: capital.ro