Monday, September 26, 2022

Klaus Iohannis a făcut anunţul. Decizia pe care NATO a luat-o pentru ţara noastră: Este acum în discuție formarea unui grup de luptă!

Must Read

Klaus Iohannis a declarat încă o dată că trebuie consolidată apărarea pe flancul estic, pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie. “Nu considerăm că acest conflict se va extinde în ţările NATO”, a afirmat el, referitor la războiul din Ucraina.

Klaus Iohannis a făcut anunţul. De altfel, şeful statului spune că este în discuție formarea unui grup de luptă, care reprezintă o prezență NATO permanentă în România.

Klaus Iohannis a făcut anunţul. Decizia pe care NATO a luat-o pentru ţara noastră

„Este acum în discuție formarea unui grup de luptă, un battle group, care reprezintă o prezență NATO permanentă în România și este un lucru cunoscut că Franța s-a declarat dispusă să fie națiune cadru pentru acest battle group”, a declarat Klaus Iohannis.

- Advertisement -

Preşedinţii Bulgariei, Rumen Radev, şi României, Klaus Iohannis, au fost întrebaţi, marţi, în cadrul declaraţiilor de presă comune, dacă conflictul militar va creşte şi mai mult şi dacă există ameninţare asupra graniţelor României şi Bulgariei.

„Mereu ar trebui să ne gândim în perspectivă şi să ne gândim preventiv asupra riscurilor. Vedeţi că deja au început să zboare drone, ajung în Croaţia, ieri a căzut o dronă în România, avem lovituri care sunt la câţiva kilometri de graniţa cu Polonia, ceea ce este foarte, foarte îngrijorător, există potenţial pentru destabilizarea situaţiei şi în Moldova, vecină României, aşa că riscurile există, sunt prezente (…). Este şi parte, de fapt, a acestei vizite, să avem un dialog strategic şi să avem nişte eforturi comune în cadrul UE şi al NATO aşa că să nu permitem o pătrundere în securitatea în acestă regiune”, a declarat Rumen Radev.

„Nu considerăm că acest conflict se va extinde în ţările NATO. Însă, pe de altă parte, vrem să fim foarte bine pregătiţi pentru orice situaţie, de aceea în flancul estic trebuie să consolidăm apărarea. Flancul estic trebuie să fie puternic şi trebuie să fie atât de puternic încât nimeni nu are vreodată ideea că ar trebui să atace pe flancul estic. Deci asta este conceptul Strenght and deterrence al NATO, putere care îl face pe orice posibil adverdar să renunţe la un atac. Este foarte clar că flancul estic trebuie consolidat, trebuie echilibrat în aşa fel încât şi în partea noastră, partea sudică, partea spre Marea Neagră să fie la fel de bine consolidat şi apărat cum este partea nordică, spre Baltică. În acest sens noi credem că putem să prevenim orice conflict pe zona noastră”, a afirmat, la rândul său, Klaus Iohannis.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This