Tuesday, July 23, 2024

”Trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate! Lupta e aproape gata!” spune Colonelul Douglas Macgregor, fost consilier în Apărare al SUA

Must Read

Colonelul Douglas Macgregor, veteran de luptă decorat al Statelor Unite, susține că SUA ar trebui să rămână în afara conflictului din Ucraina și că nu ar trebui să mai trimită arme deoarece asta îi încurajează pe ucraineni ”să moară într-o acțiune fără speranțe”.

„Putin face ceea ce ne-a avertizat că va face în ultimii 15 ani, adică faptul că nu va tolera rachete și forțe militare americane la granițele sale. Așa cum noi n-am tolera forțe militare sau rachete rusești în Cuba.

Noi l-am ignorat dar, în final, el a acționat. Nu avea de gând să permită Ucrainei, sub nicio formă, să intre în NATO. Ceea ce se întâmplă acum e că bătălia din Estul Ucrainei este aproape gata, toate trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate. Este o concentrație de 30-40.000 de soldați și dacă nu se predau în următoarele 24 de ore suspectez că rușii îi vor anihila.

De aceea Zelenski se întâlnește cu reprezentanții lui Putin. Jocul s-a sfârșit și trebuie să negocieze cea mai bună variantă pe care o poate obține. Președintele SUA i-a spus că dacă optează pentru neutralitatea Ucrainei, noi îl vom sprijini.

- Advertisement -

Cred că Putin va accepta asta pentru vestul Ucrainei, adică Ucraina de dincolo de Nipru. Dar înapoi, în Est, nu știu ce planuri are acolo, dacă va forma o nouă republică, o va anexa la Rusia… Nu știu…”, a declarat Douglas Macgregor la FoxNews.

Potrivit fostului consilier al Secretarului Apărării în administrația Trump, Vladimir Putin nu are niciun interes să intre în conflict cu NATO, având o armată mult prea mică pentru acest scop.

„Nu are niciun interes să treacă dincolo de Nipru. Va dori neutralitatea acelui stat pe model finlandez sau austriac. El deja atinge granițele NATO, în Estonia și Letonia. Nu are niciun interes să intre în război cu noi (NATO, n.red.), pentru că are o armată prea mică pentru acest scop. Și știe asta foarte bine.

Cred că trebuie să stăm deoparte, poporul american crede că trebuie să stăm deoparte, europenii cred că nu ar trebui să ne băgăm și ar trebui să ne oprim din a trimite arme, pentru a nu îi mai încuraja pe ucraineni să moară într-o acțiune fără speranțe”, mai spune Douglas Macgregor.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. “Este cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru partid și pentru țară”

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă în incertitudine nominalizarea democrată cu...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x