Saturday, April 27, 2024

Ultima șansă la pace! Delegația ucraineană e așteptată la Belarus pentru a doua rundă de negocieri. Oficial rus: Așteptăm să sosească joi dimineață

Must Read

A două rundă de negocieri între delegațiile ruse și ucrainene urmează să aibă loc în următoarele ore, la Belarus, după ce prima rundă de negocieri s-a încheiat fără un rezultat concret.

Delegaţia ucraineană este aşteptată joi în Belarus pentru noi negocieri ruso-ucrainene, a declarat miercuri negociatorul rus Vladimir Medinski, precizând că o încetare a focului va fi discutată la aceste noi tratative, după prima rundă de negocieri desfăşurată luni şi încheiată fără rezultat.

”Delegaţia ucraineană a plecat deja de la Kiev. Aşteptăm să sosească aici mâine dimineaţă”, a declarat Medinski, potrivit AFP. Preşedinţia de la Kiev a confirmat între timp că delegaţia ucraineană se îndreaptă către locul negocierilor.

Update. Delegația rusă a ajuns deja la locul întâlnirii, iar cea ucraineană a părăsit Kievul și este în drum spre Belarus.

- Advertisement -

Știre inițială

Delegaţia din Rusia şi cea ucraineană vor relua discuţiile în vederea opririi războiului din Ucraina soldat deja cu mii de victime, morţi şi răniţi, dar şi cu pagube însemnate. Negocierile vor avea loc miercuri, la granița dintre Belarus și Polonia, a transmis agenția de presă rusească RIA, citată de CNN.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că „în a doua jumătate a zilei, mai aproape de seară, delegaţia noastră va fi la locul lor pentru a aştepta negociatorii ucraineni”. Componenţa delegaţiilor nu se va modifica.

Informaţia privind a doua întâlnire pentru negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Rusiei a fost confirmată şi de Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei de presă de stat rusă TASS.

TASS a precizat că respectivul consilier al şefului statului ucrainean a făcut respectivele declaraţii la postul de televiziune Ukraine-24 TV.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat anterior că oficialii ucraineni sunt pregătiţi pentru noi discuţii, însă a subliniat că locul este deocamdată indecis, iar Kievul nu va accepta niciun ultimatum rusesc, notează AP News.

Prima rundă de negocieri a avut loc la granița Ucrainei cu Belarus, în regiunea Gomel, după ce, inițial, Zelenski îi spusese lui Putin că e deschis pentru negocieri în orice altă locație în afară de Belarus, venind cu alte variante precum Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

Discuţiile ruso-ucrainene au avut loc luni şi au durat cinci ore. Delegaţia rusă a fost condusă de consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, care a declarat mai devreme că delegaţia rusă este pregătită să discute cu partea ucraineană atât timp cât va fi nevoie pentru a ajunge la acorduri.

„Aceste discuții au avut loc pe un fundal de bombardamente și împușcături care vizează teritoriul nostru… Sincronizarea bombardamentelor cu procesul de negocieri a fost evidentă”, a declarat Volodimir Zelenski.

În ziua primei runde de negocieri, Vladimir Putin a făcut o serie de amenințări care i-au speriat pe oamenii de rând de pretutindeni. Liderul rus a pus în alertă forțele nucleare ale Rusiei.

Liderul Rusiei a avut o întâlnire cu Sergei Shoigu, ministrul rus al Apărării, și șeful Statului Major General,  Valery Gerasimov, și le-a ordonat să ridice gradul de alertă pentru arsenalul nuclear, în condițiile tensiunilor crescute cu vestul după ce a invadat Ucraina.

Într-o adresă la televiziunea de stat, liderul Rusiei a folosit ca argument declarațiile agresive ale liderilor NATO și sancțiunile economice împotriva Moscovei.

„Țările vestice nu numai că întreprind acțiuni neprietenoase împotriva țării noastre în sfera economică, mă refer la acele sancțiuni pe care toată lumea le cunoaște bine, dar oficialii de rang înalt ai principalelor țări NATO fac și declarații agresive împotriva țării noastre”, a declarat Vladimir Putin.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x