Saturday, April 27, 2024

„Putin va ataca țările NATO”. Avertismentul ferm al consilierului prezidențial ucrainean creează panică la nivel global

Must Read

“Putin va ataca țările NATO”. Acesta e avertismentul lansat de consilierul prezidențial ucrainean, Serhi Leșcenko.

Serhi Leșcenko, în vârstă de 41 de ani, a spus că se așteaptă ca Rusia să atace și țările NATO, informează portalul OE 24, care preia un interviu acordat publicației Die Presse.

Scopul lui Vladimir Putin nu este doar de a șterge Ucraina de pe hartă, ci de a distruge ordinea globală, a declarat postul redactor-șef al publicației Ukrainska Pravda.

„Putin va ataca țările NATO! De ce? Pur și simplu pentru a arăta că instituțiile globale sunt slabe. Polonia și alte țări vecine ar trebui avertizate cu privire la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Ucraina ar fi dispusă să fie un stat neutru în schimbul unor garanții reale de securitate”, a declarat Leșcenko.

- Advertisement -

Acesta a mai precizat că Ucraina e pregătită să își declare neutralitatea, „dar numai dacă primim garanții clare de securitate, nu asigurări precum Memorandumul de la Budapesta”,

În cadrul acordului din 1994, Kievul a acceptat să renunțe la armele sale nucleare. Memorandumul de la Budapesta, semnat de Rusia, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite, prevedea că niciuna dintre națiuni nu va folosi forța împotriva Ucrainei și toate îi vor respecta suveranitatea și granițele existente.

După 1990, peste 5.000 de arme nucleare erau staționate în Ucraina, care era a treia putere nucleară la nivel mondial. Bazele militare ale Kievului dețineau rachete cu rază lungă de acțiune care transportau până la 10 focoase termonucleare, fiecare cu mult mai puternică decât bomba care a distrus Hiroshima.

„Suntem gata să discutăm despre un statut special pentru Crimeea și zonele ocupate înainte de război. Cu toate acestea, nu vom accpeta ocupația teritoriilor cucerite de Rusia în cursul acestui război”, a mai afirmat Leșcenko.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x