Saturday, April 27, 2024

Șapte moduri eficiente de a-ţi promova magazinul online în 2022

Must Read

A fi prezent în online nu mai este suficient, în 2022, pentru a fi vizibil şi relevant pentru clienţi. Orice afacere trebuie să ia în calcul un buget special pentru promovare online, iar în scurt timp va putea măsura şi rezultatele propriu-zise, materializate în clienţi mai mulţi şi în vânzări mai mari.

Iată care sunt principalele 7 modalităţi populare şi eficiente de promovare pe internet din acest an:

Promovarea prin SEO

Search Engine Optimization sau optimizarea pentru motoarele de căutare ar trebui să fie bază pentru promovarea unui magazin online. Sunt mai mult de un miliard de site-uri în lume, iar fără un conţinut special adaptat pentru a intra în atenţia Google, de exemplu, sunt foarte mari şanse că afacerile să se piardă în abisul internetului şi, evident, să nu ajungă acolo unde îşi doresc: la posibilii clienţi. Pentru că totul să fie uşor şi eficient, cel mai bine este că magazinul în cauză să apeleze la profesioniştii SEO.

- Advertisement -

Marketingul de conţinut

Content marketingul este una dintre metodele de promovare în creştere în ultimii ani în România. Această activitate este strâns legată de SEO şi se referă la promovarea site-ului prin generarea unui conţinut pe care publicul respectiv să-l considere util, relevant şi chiar distractiv. Pornirea trebuie să se facă de la o cercetare a cuvintelor cheie, iar în acest mod, prin articole se poate răspunde la întrebările de bază ale oamenilor în legătură cu afacerea respectivă.

Social Media

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de promovare, la care majoritatea magazinelor online apelează. În acest mod, magazinele „vorbesc pe limba” clienţilor lor, oferindu-le acces direct la oferte, informări sau campanii. Cele mai folosite platforme sunt: Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, TikTok, Youtube.

E-mail marketing

După ce site-ul a fost pus în funcţiune, iar mulţi clienţi s-au abonat la informările despre campaniile de marketing, poate demară campania de marketing prin e-mail. Avantajul este că e-mailul ajunge direct la destinatarul sau de drept, făcând ca rata de citire să fie una mare şi putându-se materializa în vizite online în magazin şi în plasarea de comenzi.

Giveaways

Oamenilor le place să câştige. Indiferent că este vorba de lucruri simbolice sau cu atât mai mult cu cât sunt unele cu o valoare mare. Giveaway-urile sunt astfel o modalitate foarte bună pentru magazinele online de a-i face pe oameni să se intereseze de produsele lor

Google My Business

Nu se poate vorbi de servicii de promovare pentru magazinele online fără să se amintească şi de Google My business, care este o necesitate pentru generarea de trafic local, în special. Crearea unui astfel de profil este gratuită, iar afacerea va fi mult mai uşor de găsit atunci când oamenii sunt interesaţi de ea.

Comunităţile online

Deşi această metodă nu este încă foarte populară în România, în străinătate se număra printre cele mai eficiente. Postarea anunţurilor afacerii în grupurile în care se afla posibilii clienţi sporesc traficul pe site şi implicit vânzările.

În concluzie, succesul pe internet nu vine fără muncă şi, mai ales, fără promovare. Chiar dacă numărul magazinelor online creşte în fiecare zi, promovarea online este şi ea foarte eficientă, mai ales dacă este lăsată pe seama specialiştilor.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x