Saturday, April 27, 2024

Un francez a câștigat 217 milioane de dolari la loto și i-a donat aproape pe toți pentru salvarea planetei

Must Read

Un francez norocos a decis să doneze cea mai mare parte a câștigului său record de 217 milioane de dolari unei fundații pentru salvarea naturii pe care a creat-o chiar el.

Câștigătorul, poreclit „Guy” de grupul francez de loterie Françaises des Jeux (FDJ), a câștigat suma în decembrie 2020. La acea vreme, jackpot-ul era cel mai mare din istoria EuroMillions, o loterie cu șapte numere care implica mai multe țări europene, inclusiv Franța și Regatul Unit.

„Din punctul meu de vedere, prioritatea astăzi este salvarea planetei”, a spus Guy pentru Le Parisien. “Trebuie să acționăm. Este o urgență absolută. Dacă nu se face nimic în acest sens, toate celelalte acțiuni vor fi în zadar. Nu vom mai exista”.

Oamenii de știință climatologic din întreaga lume au raportat luni că energia regenerabilă trebuie să ia locul combustibililor fosili, pentru a preveni efectele și mai mortale și distructive ale crizei climatice. Tranziția energetică trebuie să aibă loc în acest deceniu, a concluzionat Grupul Interguvernamental al ONU pentru Schimbările Climatice.

- Advertisement -

Revizuind momentul victoriei sale, Guy a spus  că încă își poate aminti îndoielile și neîncrederea. După ce a devenit clar că era într-adevăr câștigătorul, a spus el, s-a hotărât să folosească banii.

„În momentul în care am aflat că sunt norocosul câștigător al EuroMillions, am avut voința să-mi împart norocul”, a spus el.

El era deja hotărât să-și creeze propria fundație în momentul în care a aflat că a câștigat, potrivit unui comunicat al FDJ.

Astfel Guy a înființat fundația Anyama, care poartă numele unui oraș din Coasta de Fildeș unde și-a petrecut câțiva ani în timpul copilăriei.

„Am donat cea mai mare parte a premiului meu și treptat îi voi da aproape pe toți”, a spus el.

Site-ul fundației Anyama spune povestea lui Guy care își amintește că vedea șirurile de camioane încărcate cu copaci în Coasta de Fildeș, iar aceste imagini l-au motivat să înființeze o fundație de mediu.

„Această procesiune de camioane mi-a lăsat o impresie profundă și m-a umplut de indignare”, a spus el.

Grupul de loterie FDJ a salutat decizia lui Guy de a dona cea mai mare parte din premiul său pentru salvarea mediului, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului Thibault Mongis pentru CNN vineri, numind-o un gest excepțional și generos.

Combinația câștigătoare a lui Guy în 2020 a fost 6, 9, 13, 24, 41 și numerele norocoase 3 și 12, conform declarației FDJ de la acea vreme.

Între timp, a fost detronat, pentru că un alt jucător francez a câștigat suma de 219 milioane de euro în octombrie 2021.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x