Saturday, September 23, 2023

Izolată de Occident, Rusia „bate palma” cu China pentru afaceri de 200 miliarde de dolari în următorii doi ani

Must Read

Rusia a declarat că se aşteaptă ca fluxurile de mărfuri cu China să crească, iar comerţul cu această ţară să atingă 200 de miliarde de dolari până în 2024, în condiţiile în care Moscova se confruntă cu o izolare din ce în ce mai mare de Occident.

China a refuzat să condamne acţiunile Rusiei în Ucraina şi a criticat sancţiunile occidentale fără precedent asupra Moscovei.

Cele două ţări şi-au consolidat relaţiile în ultimii ani, inclusiv anunţând în februarie un parteneriat „fără limite”.

„Suntem concentraţi pe atingerea obiectivului stabilit de şefii de stat, de a aduce cifra de afaceri comercială bilaterală la 200 de miliarde de dolari până în 2024”, a declarat Georgi Zinoviev, şeful primului departament pentru Asia al Ministerului rus de Externe, pentru agenţia de presă Interfax.

- Advertisement -

„În plus, sugerăm că atingerea acestei cifre ambiţioase mai devreme decât era planificat este foarte posibilă”, a spus Zinoviev.

În condiţiile în care comerţul cu Rusia este afectat de sancţiuni, Zinoviev a spus că este nevoie de timp pentru a se adapta. El a spus că lupta Chinei cu Covid-19 din ultimele săptămâni este, de asemenea, un factor care ar putea complica eforturile.

Parteneriatul cu Rusia ar putea însemna sancțiuni economice și pentru firmele din China

„Firmele chineze rămân interesate să-şi extindă prezenţa în Rusia, pentru care se deschid oportunităţi suplimentare având în vedere plecarea unor companii occidentale”, a spus Zinoviev.

El a recunoscut riscul unei acţiuni secundare cu care s-ar putea confrunta companiile chineze dacă ar ajuta Rusia să eludeze sancţiunile, dar a spus că este probabil totuşi o creştere semnificativă a cooperării.

„Este clar că în situaţia actuală mulţi operatori economici chinezi trebuie să fie precauţi, având în vedere probabilitatea unor sancţiuni secundare. Sunt convins că partenerii noştri şi noi vom putea folosi situaţia actuală pentru interesele noastre comune şi vom debloca pe deplin potenţialul unei creşteri semnificative a cooperării în toate domeniile”, a spus Zinoviev.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This