Saturday, September 23, 2023

Achizițiile Indiei de cărbune rusesc au crescut de 6 ori, cele de petrol de peste 31 de ori. Ce reduceri oferă rușii pentru a vinde în cantități enorme

Must Read

Achizițiile de cărbune rusesc de către India au crescut în ultimele săptămâni, în ciuda sancțiunilor globale impuse Moscovei, deoarece traderii oferă reduceri de până la 30%, potrivit a două surse comerciale și datelor analizate de Reuters.

Rusia, care se confruntă cu sancțiuni occidentale severe din cauza invaziei sale în Ucraina, a avertizat în aprilie UE în ce privește sancțiunile radicale asupra cărbunelui, spunând că acestea s-ar întoarce împotriva sa, deoarece combustibilul ar fi redirecționat către alte piețe.

India s-a abținut de la a condamna Rusia, cu care are legături politice și de securitate de lungă durată, solicitând în același timp încetarea violențelor din Ucraina.

New Delhi își apără achizițiile de produse rusești ca parte a unui efort de diversificare a aprovizionării și susține că o oprire bruscă ar duce la creșterea prețurilor mondiale și ar afecta consumatorii săi.

- Advertisement -

Oficialii americani au transmis Indiei că nu există o interdicție privind importurile de energie din Rusia, dar nu doresc să vadă o „accelerare rapidă”.

De 6 ori mai mult cărbune, de 31 de ori mai mult petrol

Cu toate acestea, în timp ce importatorii europeni evită comerțul cu Moscova, cumpărătorii indieni absorb cantități uriașe de cărbune rusesc, în ciuda costurilor ridicate de transport.

Achizițiile sale de cărbune și produse conexe au crescut de peste șase ori în cele 20 de zile de până miercuri față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 331,17 milioane de dolari, potrivit datelor guvernului indian analizate de Reuters.

De asemenea, rafinăriile indiene au cumpărat petrol rusesc ieftin, evitat de țările occidentale.

Valoarea comerțului cu petrol din India cu Rusia în cele 20 de zile de până miercuri a crescut de peste 31 de ori, ajungând la 2,22 miliarde de dolari, conform datelor.

„Comercianții ruși au fost permisivi cu modalitățile de plată și acceptă plăți în rupii indiene și în dirhami din Emiratele Arabe Unite”, a declarat o sursă.

„Reducerile sunt atractive, iar această tendință de creștere a achizițiilor de cărbune rusesc va continua”, a adăugat sursa.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This