Friday, April 26, 2024

Igor Dodon acuză din arest că se pregătește o „conexiune” între Rep. Moldova și România: „Moldovenii vor fi folosiți drept carne de tun”

Must Read

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon susține că se pregătește o „conexiune” politică și militară între Chișinău și România, avertizând ca Moldova riscă să fie atrasă într-un „război regional sângeros”, relatează TASS.

„Se pregăteşte o Unire tehnică, politico-militară, pe care ulterior vor încerca să o formalizeze şi legalizeze juridic de Parlamentul majoritar PAS şi de Curtea Constituţională capturată, sub „protecţia” trupelor străine prezente aici, aşa cum a mai fost în istoria poporului nostru la începutul secolului trecut”, a scris Dodon într-o postare făcută pe canalul său de Telegram.

Aflat în prezent în arest la domiciliu pentru 30 de zile după ce a fost reținut pe 24 martie într-un dosar de corupție și trădare, el mai afirmă că „este clar că Maia Sandu și stăpânii săi externi urmăresc scenariul ucrainean, provocând o destabilizare deliberată a situației”.

Dodon acuză Occidentul că „dorește să-i folosească pe moldoveni drept carne de tun în bătălia geopolitică care se desfășoară în prezent în această regiune”.

- Advertisement -

Igor Dodon acuză NATO că se pregătește să trimită trupe în Republica Moldova

„De fapt, toate aceste procese de înarmare și isterie anti-rusă sunt organizate intenționat pentru a justifica prezența trupelor NATO pe teritoriul Republicii Moldova”, susține fostul președinte moldovean, cunoscut pentru pozițiile sale pro-rusești.

De altfel, Kremlinul a și reacționat față de arestarea lui Dodon, afirmând că este „alarmat” de persecutarea unor susținători ai colaborării dintre Republica Moldova și Rusia.

„În primul rând, aceasta este o chestiune internă a Moldovei. În al doilea rând, suntem, desigur, alarmați că din nou astfel de practici și persecuții sunt folosite împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă, adică, cu țara noastră”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Dodon a acuzat la rândul său după ce magistrații moldoveni au dispus trimiterea sa în arest la domiciliu că este victima unei „justiții dirijate politic”.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 în fața candidatei pro-europene Maia Sandu care a obținut o victorie răsunătoare cu 57,75% din voturile exprimate.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x