Thursday, August 11, 2022

Înotătorul David Popovici (17 ani) va fi decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție a statului, pentru cele două medalii de aur câștigate la Campionatul Mondial.

Must Read

Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat de presă că David Popovici va fi decorat cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler. Decizia, ”ca urmare a performanțelor extraordinare obținute la Campionatele Mondiale de Natație, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate”.

Și antrenorul sportivului, Adrian Rădulescu, va fi premiat cu distincția ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive.

În comunicatul Administrației Prezidențiale, se arată că ”prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”.

- Advertisement -

David Popovici a cucerit medaliile de aur la probele de 100 de metri liber și 200 de metri liber, în cadrul Campionatului Mondial de Natație găzduit de Ungaria. La Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului trecut, sportivul s-a clasat pe locul al patrulea, în cadrul probei de 200 de metri liber. Toamna trecută, la Kazan, a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene, în cadrul aceleiași probe.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This