Friday, April 26, 2024

Dormi cu sosete in picioare? Incepe chiar din această seară

Must Read

Daca nu dormi cu sosete in picioare, ceea ce vei citi mai jos te va face sa-ti schimbi parerea. Desi pare greu de crezut, acest accesoriu este indispensabil in timpul somnului, fie ca este iarna sau vara. Descopera de ce este benefic sanatatii sa dormi cu sosete.

Controversa legata de purtarea sosetelor in timpul somnului a atras dezbateri de multi ani. Insa, astazi, stiinta ne da cateva motive pentru a merge la cumparaturi de sosete – asta daca nu aveti destule in dulap. Aparent, ideea de a dormi cu sosete in picioare nu pare sa aiba sens, mai ales daca este vara. Chiar si daca este iarna, parca tot nu-ti vine sa incalti sosete pentru ca esti invelit cu o plapuma sau pilota. Si totusi, sa dormi cu sosete poate face diferenta intre o noapte cu somn odihnitor si una cu somn agitat.

S-a dovedit ca picioarele incalzite te ajuta sa dormi mai bine. Potrivit sleep.org, „incalzirea picioarelor reci provoaca vasodilatatie – dilatarea vaselor de sange. Dupa ce vasele periferice se dilata, caldura este redistribuita in tot corpul pentru a va pregati pentru somn.

Cu alte cuvinte, atunci cand dormi cu sosete in picioare, iti mentii picioarele calde, iar asta te ajuta sa ai nopti mai putin agitate. De asemenea, adormi mai repede. Un studiu publicat in International Weekly Journal of Science arata ca cei care au purtat sosete in picioare la culcare, au adormit cu 15 minute mai devreme decat de obicei. Purtarea sosetelor in pat este, de asemenea, utila pentru ameliorarea bufeurilor si te ajuta daca te confrunti cu picioare uscate.

- Advertisement -

Medicina traditionala chineza sustine, de asemenea, dormitul cu sosete in picioare. Potrivit adeptilor, purtarea sosetelor ajuta la stimularea circulatiei periferice.

„Picioarele reci pot scurge energia corpului si pot impiedica fluxul de qi vital (energie) si sange (nutritie) din organism. Din acest motiv dorim sa circulam „qi-ul si sangele.” Facand acest lucru, mentinem energia care curge fara probleme”, a spus dr. Elizabeth Trattner, doctor in medicina chineza.

„Frigul impiedica fluxul de energie si focul sau caldura il incurajeaza. Daca va ganditi, o baie calda va ajuta sa va relaxati, insa in apa rece va tensionati. Raceala creeaza stagnare care poate duce si la durere”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x