Wednesday, February 28, 2024

Șeful Dumei de Stat, avertisment pentru liderii Uniunii Europene: A venit momentul adevărului. Sunt două căi de ieșire

Must Read

Președintele Dumei de stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, un aliat al președintelui Vladimir Putin, îi averizează pe liderii Uniunii Europene că “a venit momentul adevărului” și “au două căi de ieșire din criza energetică” – eliminarea sancțiunilor împotriva Rusiei și prin pornirea gazoductului Nord Stream 2, scrie Reuters.

Viacheslav Volodin a susținut, vineri, că “securitatea energetică a Uniunii Europei este imposibilă fără Rusia” și i-a avertizat pe liderii europeni că au “doi căi de ieșire din situația pe care au provocat-o singuri”:

  • “Momentul adevărului a venit pentru șefii de stat europeni, care au două căi de ieșire din situația pe care au provocat-o singuri: să oprească sancțiunile neligitime pe care le-au impus țării noastre și să repornească Nord Stream 2.
  • Cealaltă cale este să lase situație așa cum este, ceea ce va duce la probleme în economie și va face viața și mai grea cetățenilor”.

Germania a suspendat autorizarea gazoductului Nord Stream 2 în 22 februarie, cu două zile înaintea invaziri Rusiei în Ucraina, cancelarul Olaf Scholz spunând că procesul de certificare a acestuia nu poate continua date fiind ultimele acțiuni ale Rusiei.

Germania suspendase inițial procesul de certificare al gazoductului Nord Stream 2 în luna noiembrie a anului trecut, cerând părții ruse să îndeplinească mai multe criterii tehnice. Ultima porțiune a gazoductului ce trece pe sub Marea Baltică a fost finalizată în septembrie 2021.

- Advertisement -

Invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie, a declanșat sancțiuni ample din partea Occidentului și a dus la o reducere a aprovizionării cu energie din Rusia, alimentând inflația pe tot globul. Unii europeni și-au redus în mod voluntar consumul de energie, inclusiv limitând utilizarea aparatelor electrice și făcând duș la locul de muncă pentru a face, în timp ce companiile se pregătesc pentru posibile raționalizări, amintește Reuters.

Din 27 iulie, gazoductul Nord Stream este utilizat la doar 20% din capacitatea sa maximă din cauza opririi mai multor turbine, măsură pe care Gazprom afirmă că a fost nevoită să o ia din cauza sancțiunilor impuse de Occident.

Uniunea Europeană a acuzat Rusia că recurge la șantaj energetic. De altfel, politicienii din Europa au avertizat în repetate rânduri că Rusia ar putea întrerupe fluxurile de gaz în această iarnă, o măsură care ar duce la creșterea prețurilor pentru consumatorii care se confruntă deja cu prețuri mai mari la alimente și energie.

Rusia este al doilea mare exportator de petrol din lume, după Arabia Saudită, și cel mai mare exportator de gaze naturale din lume. Europa importă aproximativ 40% din gazele sale și 30% din petrolul său din Rusia.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un scriitor din Deva spune că a fost reclamat de vecini că are „prea multe cărți în casă”

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x