Saturday, April 27, 2024

Erdogan spune că țara sa s-ar putea despărți de Uniunea Europeană: „UE face eforturi pentru a rupe legăturile cu Turcia”

Must Read

„UE face eforturi pentru a rupe legăturile cu Turcia”, a declarat Erdogan. Turcia a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană în 1999.

Negocierile de aderare au fost înghețate în 2018 din cauza „regresului democratic”, potrivit Parlamentului European.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că Turcia ar putea să se despartă de Uniunea Europeană, lăsând să se înțeleagă că țara se gândește să pună capăt ofertei sale de aderare la blocul celor 27 de națiuni, informează AP News.

„UE face eforturi pentru a rupe legăturile cu Turcia”, a declarat el reporterilor înainte de a pleca la cea de-a 78-a Adunare Generală a ONU de la New York . „Vom evalua situația și, dacă va fi necesar, ne vom despărți de UE.”

- Advertisement -

El răspundea la o întrebare despre un raport recent adoptat de Parlamentul European, care a afirmat că „procesul de aderare nu poate fi reluat în circumstanțele actuale și solicită UE să exploreze un cadru paralel și realist pentru relațiile UE-Turcia”.

Turcia a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană în 1999, iar negocierile de aderare au început în 2005. Negocierile de aderare au fost înghețate în 2018 din cauza „regresului democratic”, potrivit Parlamentului European.

Declarația de sâmbătă a lui Erdogan a venit la mai bine de o săptămână după ce ministrul de externe al Turciei a afirmat hotărârea țării sale de a adera la UE și a îndemnat blocul să ia măsuri curajoase pentru a-și avansa candidatura.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x