Thursday, May 23, 2024

BREAKING Toți europarlamentarii din partidul premierului olandez Mark Rutte s-au abținut la votul pentru aderarea României la Schengen / Un alt europarlamentar olandez (PPE) din coaliția guvernamentală a votat împotrivă

Must Read

Toți cei cinci europarlamentari din partidul premierul olandez Mark Rutte s-au abținut marți în Parlamentul European la votul rezoluției prin care eurodeputații au cerut, cu un vot larg, aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Lista de vot publicată de Parlamentul European arată că europarlamentarii Malik Azmani, Bart Groothuis, Jan Huitema, Caroline Nagtegaal, Catharina Rinzema s-au abținut la vot. Ei fac parte din grupul Renew și sunt membri ai partidului olandez de guvernământ Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Mai mult, europarlamentarul olandez Peter van Dalen (PPE) a votat împotriva rezoluției care cere aderarea României la Schengen. Van Dalen este membru al partidului ChristenUnie, parte a coaliției de guvernare din Olanda alături de partidul lui Mark Rutte.

Parlamentul European a adoptat marți cu un vot larg o rezoluție prin care îndeamnă statele membre să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen, potrivit unui comunicat al instituției.

- Advertisement -

Rezoluția a fost adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri. E cea de-a patra rezoluție în acest sens adoptată de Parlamentul European de la aderarea României la UE.

Context. O decizie privind aderearea României și Bulgariei la Schengen ar urma să fie luată în 8 decembrie, când se va desfășura Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE.

„Până atunci va exista un raport al unei echipe de experți UE privind managementul frontierelor, cooperarea polițienească și returnarea migranților ilegali”, a declarat Bode.

Șansele României să intre în Schengen la finalul anului depind decisiv de un raport pozitiv al Comisiei Europene asupra legilor justiției. MCV-ul este esențial pentru un rezultat pozitiv al demersurilor României, a declarat premierul olandez, Mark Rutte, care a vizitat România săptămâna trecută.

Din punct de vedere tehnic România trebuie să treacă cu brio evaluarea realizată în această perioadă de experți ai Comisiei Europene, la vămile din județele Arad și Timiș.

Sursa: G4media.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x