Tuesday, February 27, 2024

Vladimir Putin decretează legea marțială în cele patru teritorii ucrainene anexate luna trecută, precum și o stare de alertă diferențiată pe regiuni, în Federația Rusă.

Must Read

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a semnat decretul pentru instituirea legii marțiale în Donețk, Luhansk, Herson și Zaporijie, anexate la Federația Rusă la finalul lunii septembrie, în urma unor referendumuri care nu sunt recunoscute de statele occidentale.

Putin a explicat că șefii de regiuni vor primi puteri suplimentare pentru a asigura securitatea. De asemenea, în regiunile de graniță ale Federației a fost introdus un ”nivel mediu de alertă”, iar în Districtul Central (din jurul Moscovei) și cel de Sud o alertă ”de nivel înalt”.

După decretarea legii marțiale, conducerea unui teritoriu este preluată de la autoritățile civile de către structuri militare, dar Constituția Rusiei nu prevede alte limitări în cazul unei astfel de situații. Președintele poate declara legea marțială numai în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei sau a unei amenințări directe de agresiune, după informarea Parlamentului.

Decretul liderului de la Kremlin vine în urma ședinței Consiliului Federal de Securitate și după ce ocupanții ruși au început evacuarea populației civile din Herson, în așteptarea unei puternice contraofensive ucrainene. Decretul va fi votat de urgență de către cele două camere ale Parlamentului.

- Advertisement -

Surse alternative: ReutersPravda.ua

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un scriitor din Deva spune că a fost reclamat de vecini că are „prea multe cărți în casă”

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x