Wednesday, February 1, 2023

Nu uita să faci asta înainte să vină frigul! Poţi primi o amendă de 6.000 de lei!

Must Read

Proprietarii de locuințe din România pot primi amenzi de până la 6.000 de lei dacă nu respectă o reglementare care este legată de debutul sezonului rece.

Nu uita să faci asta înainte să vină frigul! Mai precis, din doi în doi ani trebuie efectuată verificarea periodică atât la centrala termică, dar şi la instalaţia de gaze naturale de utilizare proprie şi comună. Ambele sunt obligaţii legale, iar cei care nu le respectă sunt pasibili de amenzi care pot ajunge la 6.000 de lei, scrie Cuget Liber.

Conform legii, furnizorul de gaze naturale are obligaţia legală să vă trimită o notificare cu privire la scadenţa verificării tehnice periodice (VTP). De asemenea, tot el trebuie să vă pună la dispoziţie lista cu operatorii economici autorizaţi de ANRE care pot face această verificare. În plus, este important să nu lași verificările sau reviziile pentru ultimul moment. Revizia se face o dată la zece ani, iar verificarea trebuie făcută mai des, o dată la doi ani. Este important de precizat că atât revizia, cât și verificare sunt servicii care pot fi făcute doar de firmele autorizate.

- Advertisement -

Proprietarii trebuie să fie foarte atenţi şi la starea arzătoarelor și a garniturilor de etanșare, dar și la data de valabilitate a furtunului galben. După ce toate acestea aspecte au fost verificate, propietarul locuinței va primi o dovadă că a făcut VTP. În general, firmele mari de gaze au incluse în pachetele de furnizare şi servicii tehnice, care pot fi achitate anticipat, inclusiv în cazul verificării tehnice periodice.

Potrivit Legii nr.123/2012 a energiei şi gazelor naturale, utilizarea de instalații care nu au verificările / reviziile tehnice în termen de valabilitate, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 6.000 lei.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This