Saturday, January 28, 2023

Cea mai scumpă vacanţă de Crăciun în România: 55.000 de euro/4 nopţi la un conac din Transilvania

Must Read

Cea mai scumpă vacanţă de Crăciun în România: 55.000 de euro/4 nopţi la un conac din Transilvania

Cei mai mulţi dintre românii care nu vor să stea acasă de Crăciun vor petrece sărbătorile în staţiunile turistice din ţară, peste 60% dintre ei preferând destinaţii precum Poiana Braşov sau Predeal, Maramureş (în top e Săpânţa) ori staţiuni din Moldova, cu cazare în principal în vile private. Costurile pornesc de la 500 de euro şi pot ajunge până la 1.500 euro de persoană pentru un sejur de patru nopţi. Cel mai mult s-a plătit pentru o vacanţă la un conac din Transilvania: 55.000 de euro pentru patru nopţi (20 de persoane). Recordul sezonului este un pachet de 70.000 de euro, plătit de un cuplu pentru zece zile în Asia. Reprezentanţii Nordis Travel, agenţie touroperatoare axată pe vacanţe tailor made, care a făcut o analiză a vacanţelor pregătite pentru Crăciun şi Revelion, spun că anul acesta turiştii români preferă rezervările last-minute (cu 30% mai multe decât anul trecut) şi vacanţe mai scurte, pentru a se încadra în buget, fără a face însă rabat de la confort şi calitate.

Se pleacă de la 500 de euro/persoană

- Advertisement -

O vacanţă de Crăciun în România, preferată de 60% din turiştii români, care costă începând cu 500 de euro de persoană, include 4 nopţi de cazare cu mic dejun şi cină, plus cina festivă de Crăciun, pomana porcului, primirea colindătorilor în Ajun şi alte obiceiuri. În funcţie de hotel, pensiune sau zonă, preţul poate ajunge le 1.500 de euro/persoană, la un hotel de 5*, cu facilităţi premium precum piscină încălzită, jacuzzi sau Moş Crăciun cu daruri etc.

Pe locul al doilea în topul destinaţiilor preferate de clienţii agenţiei Nordis Travel se află Laponia, aleasă de 15% dintre aceştia. Un sejur de 4 nopţi în Ţara lui Moş Crăciun, pentru doi adulţi şi un copil, costă în jur de 7.000 de euro. Pachetul include biletele de avion, cazare cu mic dejun inclus, plimbări cu sania trasă de husky, cina festivă şi vizita Moşului (care soseşte cu sania trasă de reni şi oferă cadouri copiilor). Adulţii pot merge la schi chiar în Staţiunea oficială a lui Moş Crăciun, Levi, care are de altfel cele mai mari pârtii din Finlanda.

Pe locul al treilea în ordinea preferinţelor sunt destinaţiile exotice; 25% dintre turiştii români  au ales destinaţii precum Dubai , Maldive sau Thailanda.

„Este un lucru bun că în contextul economic în care ne aflăm, românii călătoresc şi găsesc bugete pentru a petrece timp frumos alături de familie şi de prieteni de Crăciun şi Revelion. Călătoriile au un efect terapeutic. Cu siguranţă că, la capătul unui an greu, merită din plin câteva zile de relaxare într-un loc cu totul special”, a spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

10 zile în Asia

În ceea ce priveşte Revelionul, doar 35%% dintre turiştii români au ales să petreacă trecerea dintre ani în ţară, în staţiuni de pe Valea Prahovei, Maramureş sau Moldova. Cei mai mulţi au preferat destinaţii din străinătate, pentru care au alocat bugete care pornesc de la 1.000 de euro de persoană pentru un city break în Europa (în oraşe din Spania, Portugalia ori Franţa), respectiv în Turcia sau Egipt.

Pentru destinaţii precum Dubai sau Maldive, Revelionul porneşte de la 2.000 de euro şi poate ajunge chiar şi la 10.000 de euro de persoană. Sunt foarte căutate de asemenea destinaţii exotice precum Maldive, Mauritius, Thailanda, Aruba, Bonair, Curacao sau Costa Rica. În ceea ce-i priveşte pe cei care vor să schieze, în topul preferinţelor rămân Elveţia, Italia, Franţa şi Austria.

„Se manifestă de asemenea tendinţa de a alege Africa, o destinaţie încă foarte puţin cunoscută la noi, cu ţări precum Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe sau Africa de Sud, mai ales că se află pe acelaşi fus orar cu România şi tocmai începe sezonul cald, cu clima lui generoasă”, mai spune Anca Drugan.

Recordul vacanţei de Revelion îl deţine în acest an un cuplu care a plătit 70.000 de euro pentru o vacanţă de 10 zile în Asia. Pachetul a inclus un tur în Indonezia, Singapore , Malaysia şi Vietnam, cazări la hoteluri de lux, cu toate serviciile incluse, şi zbor la bussines class.

Sursa: mediafax.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

200 Citate Motivationale Celebre – Motto-uri scurte si frumoase

Viata este plina de urcusuri si coborasuri – fericire si lupte care iti vor testa rezistenta si integritatea, te...
- Advertisement -

More Articles Like This