Tuesday, March 19, 2024

Turkish Airlines va cumpăra 600 de aeronave / Ar fi cea mai mare comandă din istoria industriei / Recordul este al Air India, cu 470 de avioane cerute în decembrie

Must Read

Companie aeriană Turkish Airlines va comanda un total de 600 de aeronave noi în luna iunie, iar acestea vor fi livrate în zece ani, a declarat joi președintele companiei, Ahmet Bolat, scrie Reuters.

O astfel de comandă, dacă va fi confirmată, ar fi cea mai mare din istoria industriei de către o singură companie aeriană, eclipsând o comandă record făcută de Air India pentru 470 de avioane Airbus și Boeing în decembrie, dar comentariile sale au luat prin surprindere unele surse din industrie și analiști.

Vorbind cu câteva săptămâni înainte ca Turcia să găzduiască liderii companiilor aeriene de la Asociația Internațională a Transportului Aerian(IATA), Bolat a declarat că această comandă va consta în 400 de avioane cu corpuri înguste și 200 de avioane cu corpuri late, adăugând că flota va crește la 810 aeronave până în 2033.

Puteti investi in actiunile Boeing si Airbus aici:

„În timpul IATA vom anunța comenzi. Cu unul dintre marii producători, aproape am terminat discuțiile. Vom comanda (un total de) aproximativ 600 de aeronave”, a declarat Bolat reporterilor la o întâlnire cu presa pentru lansarea conceptului reînnoit de restaurant la bord al companiei.

- Advertisement -

Summitul anual al IATA, care grupează aproximativ 280 de companii aeriene, va avea loc la Istanbul în perioada 4-6 iunie.

Bolat a declarat că Turkish Airlineseste aproape de un acord cu Boeing pentru o parte din comandă, dar nu a oferit mai multe detalii. Boeing a refuzat să comenteze.

Turkish Airlines ar putea transmite o comandă pentru restul noilor avioane „celuilalt producător” la următorul salon aeronautic european din iunie, a adăugat Bolat, într-o aparentă referire la Airbus, rivalul european al Boeing.

Airbus a refuzat să comenteze. Salonul aeronautic de la Paris are loc între 19 și 25 iunie.

Referindu-se la alegerile istorice din Turcia din 14 mai, el a declarat că se așteaptă ca managementul de top al companiei să continue și după vot, astfel încât Turkish Airlines să își poată duce la îndeplinire planul de creștere pe 10 ani.

Companiile aeriene au comandat în bloc avioane pentru a asigura sloturile din ce în ce mai puține, pe măsură ce călătoriile își revin după pandemie.

Turkish Airlines are planuri ambițioase de a atrage mai mult trafic către hub-ul său din Istanbul, concurând cu rivalii europeni și din Golf.

Compania irlandeză Ryanaira plasat o comandă pentru până la 300 de avioane cu fuzelaj îngust la începutul acestei săptămâni, iar IndiGo din India este în discuții pentru a cumpăra aproximativ 500 de avioane, a raportat Reuters în martie.

Luna trecută, Turkish Airlines a anunțat un plan strategic pe 10 ani și obiective de creștere care includ obiectivul de a gestiona 170 de milioane de pasageri până în 2033, față de peste 85 de milioane în 2023.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x