Sunday, April 28, 2024

Elon Musk le recomandă americanilor să voteze cu republicanii la alegerile de la mijlocul mandatului din SUA

Must Read

La doar câteva zile după ce a preluat controlul asupra puternicului gigant de socializare Twitter Inc, miliardarul Elon Musk a recomandat luni alegătorilor să aleagă candidații republicani pentru Congres în alegerile de la mijlocul mandatului din SUA, care vor avea loc marți, relatează Reuters.

Musk, care este și directorul general al Tesla, s-a confruntat cu critici din partea unor grupuri din cauza poziției sale absolutiste față de libertatea de exprimare. Aceștia se așteaptă ca poziția sa să crească volumul de dezinformări și discursuri de ură pe platformă.

Tweetul său de luni a reprezentat prima dată când șeful unei platforme importante de socializare a susținut în mod explicit un partid politic din SUA.

Musk și-a adresat mesajul de pe Twitter către ceea ce a numit „alegătorii cu mentalitate independentă”, scriind: „Puterea împărțită limitează cele mai grave excese ale ambelor partide, prin urmare recomand să votez pentru un Congres republican, având în vedere că președinția este democrată”.

- Advertisement -

Democrații președintelui Joe Biden se confruntă cu o bătălie acerbă pentru a păstra controlul Congresului la votul de marți.

Previziunile electorale nepartizane și sondajele de opinie sugerează că republicanii au șanse foarte mari de a obține majoritatea în Camera Reprezentanților, iar controlul Senatului va fi probabil mai strâns disputat.

„Democrații sau republicanii hardcore nu votează niciodată pentru cealaltă parte, așa că alegătorii independenți sunt cei care decid de fapt cine este la conducere!”, a adăugat Musk pe Twitter, pe care l-a achiziționat la sfârșitul lunii trecute.

Musk a declarat anterior că ar vota pentru republicani, dar spune că îi susține pe moderații de ambele părți ale peisajului politic american.

În aprilie, Musk a declarat că, pentru ca „Twitter să merite încrederea publicului, trebuie să fie neutru din punct de vedere politic, ceea ce înseamnă efectiv să deranjeze în egală măsură extrema dreaptă și extrema stângă”.

Musk comentează frecvent despre politica americană.

El a declarat anterior că înclină să îl susțină pe guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, pentru funcția de președinte în 2024 și că fostul președinte Donald Trump este prea bătrân pentru a mai ocupa funcția de președinte.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tesla deschide încă un Tesla Center în România, în Cluj Napoca

Producatorul de mașini electrice Tesla continuă să se extindă în Europa cu locații fizice. Următoarea deschidere în România va...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x