Sunday, April 28, 2024

Piedone a fost eliberat: Eu am răspuns pentru păcatele altora. Voi fi repus în funcție, voi duce sectorul până la capăt / Mesaj pentru rudele victimelor din Colectiv: Dacă erau copiii mei acolo, tot spuneam că sunt nevinovat

Must Read

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din penitenciar, după ce instanța supremă l-a achitat în dosarul Colectiv, în care în mai 2022 fusese condamnat la 4 ani de închisoare. „M-am rugat la Dumnezeu să le deschidă ochii judecătorilor. Voi fi repus în funcție, voi duce sectorul până la capăt”, a spus fostul primar al sectorului 5, în aplauzele a zeci de persoane care l-au așteptat la ieșirea din închisoare.

„Am conștiința curată, nu aveam ce să previn eu”, a spus Piedone.

În declarațiile făcute la ieșirea din Penitenciarul Jilava, Piedone și-a susținut cu tărie nevinovăția și l-a invocat pe Dumnezeu:

  • „M-am rugat la Dumnezeu să le deschidă ochii judecătorilor. Până la Înalta Curte nu am avut parte decât de acei scheleți în dulap ai judecătorilor.. Azi, justiția, prin ICCJ… și nu o spun așa pentru mulțumiri… există o speranță în România pentru dreptate”.

El a susținut că a stat în închisoare „degeaba” și că ar putea cere despăgubiri morale, dar nu o va face:

- Advertisement -
  • „Am stat în pușcărie un an și ceva degeaba. Sincer, vă spun, pierdusem speranța, dar nu mi-am pierdut speranța în Dumnezeu. Am spus instanței că mai sus de această treaptă a justiției este Dumnezeu. (…)
  • Nu, nu voi cere (despăgubiri – n.r.). Voi fi repus în funcție și îmi voi duce sectorul până la capăt. Mă gândesc ce voi face cu viitorul, să mă bat cu trecutul înseamnă că-mi ard viitorul”.

Întrebat dacă putea să facă ceva pentru evitarea tragediei, Piedone a spus: „Nu am eu ce să fac, primar, executant al legilor, dacă legiutorul nu impune. Azi cum intrăm domnilor în cluburi? Nu a făcut nimic statul și mă întrebați pe mine? Nu, nu s-a schimbat nimic, nu s-a schimbat legislația. Nu, eu nu aveam cum să previn”.

„Dacă copiii mei erau acolo, în acea seară, tot le spuneam că sunt nevinovat”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone – condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în mai 2022, la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv – a fost achitat miercuri de instanța supremă, care a decis ca el să fie pus în libertate de îndată.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis lui Piedone un recurs în casație, o cale extraordinară de atac.

Astfel, fostul primar, condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv, a fost achitat pe motiv că fapta nu există.

Piedone a stat în închisoare un an și o lună, el fiind încarcerat la Penitenciarul Jilava.

Înainte de eliberarea acestuia din penitenciar, Prefectura Capitalei a transmis că el are dreptul să își reia mandatul de primar al Sectorului 5.

În mai 2022 – la aproape 7 ani de la tragedia în urma căreia au murit 65 de oameni, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață – Curtea de Apel București a pronunțat sentințele definitive în primul dosar Colectiv – cel privind autorizațiile de funcționare date clubului – sentințe considerate de mulți prea blânde, raportat la amploarea tragediei. Piedone – care între timp fusese ales primar al Sectorului 5 – a fost condamnat la 4 ani de închisoare, după ce în prima instanță primise 8 ani și șase luni de închisoare în dosarul Colectiv.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tesla deschide încă un Tesla Center în România, în Cluj Napoca

Producatorul de mașini electrice Tesla continuă să se extindă în Europa cu locații fizice. Următoarea deschidere în România va...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x