Tuesday, March 19, 2024

OMV Petrom distribuie 81% din profit sub forma de dividende pentru 2016 (4,72% randament)

Must Read

OMW Petrom distribuie un dividend brut de 0,015 lei/acțiune, cu randament net este de 4,72%. Compania petroliera intenționează să acorde cel puțin 80% din profitul net pe 2016 sub formă de dividende.

Nu mai puțin de 849,66 milioane de lei ies din societate pentru a merge către acționari, sumă reprezentând 81,39% din rezultatul net de 1,04 miliarde lei realizat anul trecut. Raportat la ultimul preț de piață de 0,3020 lei/acțiune al celei mai importante companii petroliere românești, randamentul net al dividendului este de 4,72%. Data plății ar urma să fie 12 iunie.

Socotind și deținerea Fondului Proprietatea (FP), peste 200 milioane de lei ar urma să intre în piață, aducând lichiditate suplimentară la Bursa de Valori București în măsura în care o parte de investitori își vor reinvesti profiturile.

În vara anului trecut, OMV Petrom se angaja că va plăti dividende reprezentând cel puțin 30% din profitul net. Remunerarea este, însă, mult mai substanțială, compania pliindu-se pe politica statului de a distribui 90% din câștiguri la societățile sale, în condițiile în care companiile de referință din sectorul energetic de la BVB, în afara OMV Petrom, ar fi intrat sub incidența memorandumului guvernamental.

- Advertisement -

Decizia de a acorda un astfel de dividend poate fi privită astfel și ca un efort de a menține un randament al dividendului cât mai apropiat decât cel al celorlalte companii din componența indicelui BET-NG, dar dar și ca o compensație la faptul că anul trecut acționarii nu au încasat dividende, după ce emitentul a închis exercițiul financiar 2015 pe pierdere.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x