Tuesday, July 23, 2024

In timp ce Romania este inundata de posturi TV in limba maghiara, Budapesta INTERZICE canalele tv romanesti

Must Read

În timp ce în România numeroase posturi TV și de radio în limba maghiară emit pe teritoriul României, cu voie de la Consiliul Național al Audiovizualului, vecinii noștri au decis să interzică posturile românești.

Românii care trăiesc în localități din zona limitrofă cu România au contactat autoguvernările, asociațiile locale și presa românească reclamând problema dispariției din grilă a programelor în limba română, transmite Romanian Global News.

Autoguvernarea Românească din Chitighaz a trimis deja mai multe scrisori de plângere, a contactat și misiunile diplomatice ale României din Ungaria,cerând ajutorul.

La ședința sa de luni, 16 noiembrie, Comisia de mass-media a AȚRU a subliniat că paragraful 49 al Legii Naționalităților din 2011 asigură dreptul naționalităților de a prinde canale de televiziune publică în limbile lor materne, iar statul contribuie – prin contracte internaționale – la recepționarea serviciilor audiovizuale din țările-mame.

- Advertisement -

Comisia de mass-media a hotărât ca să adune toate doleanțele comunităților locale românești în privința posturilor tv în limba română și să le transmită purtătorului de cuvânt în Parlamentul de la Budapesta și Ambasadei Române de la Budapesta.

Decizia este cu atât mai scandaloasă cu cât pe teritoriul României emit zeci de posturi TV și de radio exclusiv în limba maghiară. Toate aceste posturi sunt autorizate de Consiliul Național al Audiovizualului iar conținutul emisiunilor nu este monitorizat în niciun fel. În majoritatea cazurilor emisiunile TV nu sunt subtitrate în limba română. Și, în cele mai multe cazuri aceste posturi TV și de radio fac propagandă extremistă maghiară împotriva României, arata Dan Tanasa intr-o analiză pe această temă.

Exemplul cel mai bun este postul public de televiziune din Ungaria Duna TV, care emite pe teritoriul României exclusiv în limba maghiară. Postul militează deschis în favoarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din zona Covasna-Harghita-Mureș și în favoarea anulării Tratatului de la Trianon.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x