Listarea celei mai puternice companii petroliere din lume la Bursa prevesteste sfarsitul erei “aurului negru”?

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Saudi Aramco, compania petrolieră naţională a Arabiei Saudite, a anunţat recent că intenţioneză să se listeze pe bursă, scrie Bloomberg. Analiştii estimează că grupul saudit ar valora peste 1000 de miliarde de dolari, devenind astfel cea mai mare companie din lume listată la bursă.

Deşi Aramco deţine rezerve de aproape 268 miliarde barili de petrol şi costul său de extracţie al unui baril este printre cele mai mici din lume, discuţiile despre o posibilă listare arată slăbiciunile petrolului. Scăderea masivă a preţului ţiţeiului i-a lovit dur pe producători, dar mulţi observatori ai industriei suspecteză un alt motiv.

Problema schimbărilor climatice devine din ce în ce mai presantă pentru state, care se angajeză să reducă emisiile de dioxid de carbon, inclusiv prin reducerea consumului de combustili fosili. Saudiţii sunt conştienţi de acest lucru, iar o scădere pe term lung a cererii de ţiţei ar crea dificultăţi pentru o ţară care are de finanţat un deficit bugetar de 87 mld. dolari SUA, aproximativ 10,8% din PIB-ul Arabiei Saudite.

“De ce te-ai lista când singurul tău activ important este la cel mai scăzut nivel din 2003?”, a declarat Andrew Logan, director la Ceres, o organizaţie americană care militează pentru adoptarea de către corporaţii a unor practici sustenabile de business.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.