Actiunile Daimler au scazut puternic in urma amenintarii unei investigatii a emisiilor in SUA

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Acţiunile Daimler au scăzut în dimineaţa aceasta cu aproape 6%, la 62,69 euro/ acţiune pe bursa din Frankfurt, în urma anunţului făcut de Departamentul de Justiţie din SUA legat de investigarea grupului, scrie Bloomberg. Acţiunile grupului au pierdut 18% din valoare anul acesta, având cea mai slabă performanţă din sectorul auto al indicelui bursier Stoxx 600.

Departamentul de Justiţie vrea să investigheze procesul de certificare a emisiilor la maşinile grupului Daimler. Producătorul Mercedes-Benz a spus că va coopera pe deplin cu autorităţile şi va investiga ”posibile indicaţii de iregularităţi şi va lua toate măsurile necesare.

Prima oară autorităţile din SUA au spus că vor investiga Daimler pe 15 aprilie, ceea ce a pus şi mai multă presiune pe grupul german, care a pornit anul cu o scădere de 8,5% în câştigurile din primul trimestru. Nivelul de poluare al maşinilor este monitorizat mai atent după scandalul Volkswagen.

”Investigaţia ar putea fi procedurală, urmând intentarea unui proces în cazul în care tehnologia diesel folosită nu funcţiona corect”, a spus Sascha Gommel, un analist de la Commerzbank. ”Este puţin probabil să vedem un scandal de talia celui de la Volkswagen”, a adăugat el.

Investigaţia vine în condiţiile în care câştigurile Daimler au scăzut la 2,68 miliarde de euro, faţă de 2,93 mld. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.