Monday, June 17, 2024

Ion Tiriac si-a ascuns toata averea in Panama!

Must Read

Magnatul Ion Tiriac si-a pus toata averea intr-o fundatie privata din Panama in care este membru si Klaus Mangold, fostul director executiv al gigantului Daimler, producatorul limuzinelor Mercedes. Avocatul lui Tiriac spune ca fundatia este practic testamentul financiar al omului de afaceri, dezvaluie Rise Project.

Klaus Mangold, 73 de ani, fost CEO Daimler. Colectioneaza functii de conducere cu aceeasi pasiune cu care strange trofee de vanatoare. A condus concernul DaimlerChrysler timp de opt ani, intre 1995 si 2003. Mangold a ramas influent in Romania si dupa ce s-a retras de la conducerea Daimler, fiind implicat in consiliul de supraveghere al gigantilor Metro, Continental, Swarco sau Alstom, cu investitii masive in Carpati.

Ion Tiriac, om de afaceri, 76 de ani. Este gazda permanenta a lui Klaus Mangold pe domeniul sau de vanatoare de la Balc si merg impreuna la intalniri oficiale. Tiriac a comercializat in Romania automobilele produse de corporatia Daimler, inclusiv marca Mercedes, inca de la inceputul anilor 90. In 2003, afaceristul roman l-a cooptat pe executivul german in consiliul de strategie al unei agentii guvernamentale ca sa stimuleze investitiile straine in Romania.

Pe cei doi antreprenori nu ii leaga doar o veche prietenie. Ambii au apelat la casa de avocatura Mossack Fonseca, aflata in centrul scandalului global #PanamaPapers. Documentele arata ca Mangold si familia Tiriac sunt membri intr-o fundatie privata din Panama, fundatie care a devenit beneficiarul final al marilor afaceri derulate in Romania de fostul sportiv.

”Am fost in Panama acum o luna, dupa 50 de ani. M-am dus sa vad canalul. Mi s-a recomandat sa fac holdinguri in Panama, pentru ca sunt legale, acum 50 de ani. Nu trebuie sa inventez roata. Treaba e inteleasa gresit. E Berlin , e Bucuresti. Romania devine interesanta din punct de vedere fiscal. Impozitul este mic, impozitul pe dividende dispare.

Nu am conturi in Panama, conturile mele sunt in Europa. In Panama am o fundatie, pe care nu mi-o poate ataca nimeni. Am 7 oameni in conducerea fundatiei. Cred ca-mi convine Londra acum.Fiecare plateste taxe unde face banii. Holdingul nu face bani. Profitul trebuie declarat.

Mi se pare ca romanul are voie sa aiba conturi in strainatate. Ce babni fac in SUA, platesc in SUA. Ce fac in Spania, platesc in Spania. In Panama nu e treaba dumitale ce am. Am un holding, nu s-a inventat roata. N-am nicio treaba de taxe, beneficii”, a explicat Ion Ţiriac, la Realitatea TV.

- Advertisement -

Documentele-Fundatiei-the-Puma-Foundation-p2-normal Documentele-Fundatiei-the-Puma-Foundation-p1-normal

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Euro 2024. România a învins Ucraina cu 3-0, în primul meci din Grupa E

România a câștigat primul său meci la Campionatul European după 24 de ani, învingând categoric cu 3-0 Ucraina. Repriza secundă: România...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x