Monday, June 17, 2024

Recuperarea celor peste 1 MILIARD de dolari ar face din Romania o tara bogata! Ce tari sunt datoare

Must Read

Guvernul spera sa obtina anul acesta, peste 100 de milioane de dolari, bani in plus la bugetul de stat. Suma ar trebui sa vina de la statele din Africa, Asia sauAmerica Latina pe care Romania le-a imprumutat cu bani grei pe vremea lui Nicolae Ceausescu.

Daca si-ar recupera toate imprumuturile oferite altor state pe timpul lui Nicolae Ceausescu de peste un miliard de dolari, Romania s-ar imbogati peste noapte. In total, tara noastra are de recuperat peste un miliard de dolari. 69 de milioane de dolari. Atat a recuperat, anul trecut, statul roman din creantele pe care 12 state ni le datoreaza de mai bine de 30 de ani.

In 2014, guvernul spera sa obtina mult mai mult. Cea mai mare datorie catre Romania o are Irakul. Tara ar fi trebuit sa ne returneze peste 2 miliarde de dolari, bani pe care Ceausescu i-a dat pentru constructia drumurilor si cailor ferate din Irak. In urma negocierilor, suma s-a redus la 770 de milioane de dolari. Banii ar urma sa fie incasati pana in anul 2028.

Si acordul cu Mozambic, de la care tara noastra are de recuperat 14 milioane de dolari, a fost semnat pe o perioada mai mare. Rambursarea ar urma sa se desfasoare pe o perioada de 23 de ani incepand chiar de anul acesta. Romania a mai incheiat acorduri privind recuperarea datoriilor si cu Republica Nord Coreeana, Congo sau Guineea. Nu toate statele isi platesc, insa, ratele. E si cazul Coreei de Nord care ne datoreaza 550 de milioane de dolari. Autoritatile de acolo nu au respectat acordul.

- Advertisement -

Si Cuba ar trebui sa returneze Romaniei peste 33 de milioane de dolari, dar refuzat orice negociere privind plata datoriei. Nici cu alte tari ca Sudan sau Libia nu au inceput negocierile. Si de acolo avem de recuperat aproape 250 de milioane de dolari.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Euro 2024. România a învins Ucraina cu 3-0, în primul meci din Grupa E

România a câștigat primul său meci la Campionatul European după 24 de ani, învingând categoric cu 3-0 Ucraina. Repriza secundă: România...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x