Wednesday, December 8, 2021

Turism Felix, afaceri in crestere cu o treime, pierderi trimestriale de 3,5 milioane lei

Must Read

Compania hotelieră care operează deținerile SIF Transilvania din Băile Felix și-a majorat veniturile din exploatare cu 1,8 milioane lei, dar a rămas pe o pierdere comparabilă cu cea de anul trecut.

Poate sezonul de vară să rezolve ceva… Compania Turism Felix (TUFE) din Băile Felix nu izbutește să revină profitabilă în primele 3 luni ale anului, deși este vizitată de mai mulți turiști. Compania și-a sporit cu 34,79% veniturile din exploatare la 7,09 milioane lei în trimestrul I al acestui an față de perioada similară a exercițiului financiar precedent, când încasările au fost de 5,26 milioane lei. Cifra de afaceri s-a majorat, de asemenea, cu 31,93%, la 6,90 milioane lei, comparativ cu 5,23 milioane lei.

Cheltuielile au crescut într-o dinamică mai redusă, respectiv 19,10%, însă pornind de la o bază de calcul mai ridicată, de 8,95 milioane lei. Costurile în creștere la 10,66 milioane lei, dintre care cea mai mare majorare, de 1,31 milioane lei, o reprezintă cheltuielile cu personalul, au determinat rămânerea companiei pe pierdere, cu un rezultat negativ de 3,57 milioane lei, comparabil cu cel de 3,64 milioane lei din primele 3 luni ale anului 2015.

Turism Felix este deținută în proporție de 63,20% de SIF Transilvania (SIF3) care a adus societatea la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București în anul 2007. La prețul de închidere al sesiunii de tranzacționare de ieri, de 0,205 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății este de 101,71 milioane lei (22,62 milioane euro).

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Elon Musk vrea să implanteze cipuri în creiere umane încă din anul 2022. Cum ar putea ajuta inteligența artificială intelectul uman

Excentricul Elon Musk are un portofoliu divers de companii, printre care Tesla, SpaceX sau Boring Company. Însă una despre care oamenii cunosc...
- Advertisement -

More Articles Like This