Wednesday, January 26, 2022

Poate bursa sa inchida anul pe plus? Bursa de la Bucuresti a castigat 11 mld. lei in iulie iar indicele BET s-a apreciat cu 3,89% in ultima luna

Must Read

Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, s-a apreciat cu 3,89% în iulie, stimulat de un val de creşteri puternice pe pieţele financiare internaţionale.

Astfel, la sfârşitul lunii iunie capita­lizarea bursieră cumulată a seg­mentului princi­pal de la Bucureşti era de 120,21 miliarde lei, în timp ce în prezent este de 131,78 miliarde lei, reprezentând o creştere de 9,62% în ultima lună.

Cu toate acestea, de la începutul acestui an indicele BET este pe minus 3,99%.

În luna iulie, cea mai însemnată apreciere din componentele indicelui BET a fost înregistrată de Fondul Proprietatea. Titlurile FP au crescut în această lună cu 9,15%, conducând la o capitalizare bursieră de 8,49 miliarde lei, un titlu fiind tranzacţionat la o cotaţie de 0,7750 lei.

- Advertisement -

Recent, reprezentanţii FP au anunţat că doresc să cumpere 575 milioane de acţiuni proprii la un preţ de 0,8420 lei, echivalentul a 5,24% din capitalul FP. În această lună s-au înregistrat 4.424 de tranzacţii cu acţiuni FP, cu o valoare totală de 87,7 milioane lei, fiind a doua cea mai tranzacţionată companie din indicele BET.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria “independentă” Târgu Mureș: “Nu e opțional!” VIDEO

Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de...
- Advertisement -

More Articles Like This