Tuesday, July 23, 2024

AAGES, producator de instalatii cu cifra de afaceri de 5 milioane pe euro, vrea sa se listeze la BVB

Must Read

Compania AAGES din Târgu Mureș și-a anunțat la Forumul Investitorilor Individuali intenția de a se lista pe piața bursieră românească, cu scopul de a atrage finanțare. Firma cu o vechime de 26 de ani și-a majorat cifra de afaceri și profitabilitatea în ultimii ani și are în vedere o majorare la 50-60% a ratei de distrubuire a câștigurilor.

AAGES din Târgu Mureș, companie având ca activitate de bază fabricarea instalațiilor destinate încălzirii prin inducție a metalelor, ar urma să se listeze în curând pe piața de capital românească. Gabor Molnar, directorul societății și-a prezentat intențiile în fața potențiațialilor investitori la acest sfârșit de săptămână în cadrul Forumului Investitorilor Individuali organizat de Bursa de Valori București.

Este un test de piață la care compania vine după 26 de ani de creștere, timp în care a ajuns la o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, profitul operațonal crescând, de asemenea, în ultimii 3 ani, conform prezentării companiei. Mizând pe avantaje competitive în piață, AAGES scontează pe o majorare pe mai departe a cifrei de afaceri și o creștere a ratei profitului, promițând, în același timp, investitorilor, o rată în urcare a distribuirii câștigurilor la 50-60% din profitul net, prin comparație de una de 25-30% din profit în anii trecuți.

Compania cu 140 de salariați are o desfacere pentru peste 70% din producție la export în țările UE, Asia, America de Sud, Statele Unite ale Americii și Rusia. Compania a furnizat, printr-un intermediar, chiar și componente pentru fabricarea avionului Boeing 787 Dreamliner, a mai spus Molnar audienței.

- Advertisement -

AAGES ar urma să pună pe piață nu mai puțin de 45% din titlurile companiei, actualii acționari păstrând un pachet de control de 55%. Chezășia în piață pentru investitorii de portofoliu ar urma să fie chiar comportamentul asociaților între ei. Deși a fost SRL, AAGES a fost pornit de 10 ingineri și cercetători științifici care în anii ’80 au lucrat în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE București, filiala Târgu Mureș. Cei 10 au rămas împreună, contrar a poveștilor cunoscute din economia românească și pe care Molnar le rezumă cu umor: „La 2 acționari, când merge rău, se ceartă, iar când merge bine, imediat se ceartă.”

Întrebat din audiență dacă sunt gata să cedeze pachetul de control, directorul a răspuns că aceasta se poate întâmpla de principiu, însă numai atunci când va exista un investitor care să îi convingă că are o viziune despre societate mai bună decât o au ei și care să îi poată garanta dezvoltarea pe mai departe.

Exact pentru trecerea companiei într-un nou plan vine și demersul listării. În prezentarea cu care au venit la Forum, cei de la AAGES afirmă că vin pe bursă întrucât își doresc noi perteneri de business, creșterea vizibilității și reputației afacerii, acces la noi surse de finanțare pentru dezvoltarea ulterioară, să afle care este valoarea de piață a firmei, să asigure lichiditate pentru acționari, să obțină un plus de încredere din partea clienților și partenerilor de afaceri și să-și fidelizeze angajații prin programe de plată în acțiuni.

Pentru prezentarea companiei în vederea listării, AAGES pregătește pentru zilele 7-8 noiembrie o zi a porților deschise potențialilor investitori care vor merge la sediul din Târgu Mureș a companiei o investiție „greenfield” unde au spații adecvate de 3.500 metri pătrați. Intermediarul tranzacției care să aducă societatea pe piața bursieră ar urma să fie SSIF Goldring.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x