Saturday, May 18, 2024

Fara Zuzu la bursa. Actiunile Albalact sunt retrase de la tranzactionare

Must Read

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentația de retragere din societate a acționarilor minoritari ai Albalact, iar emitentul va fi suspendat de la tranzacționare.

Albalact (ALBZ), producătorul de lactate care a lansat popularele mărci Fulga și Zuzu, se delistează de la cota Bursei de Valori București. Acționarul majoritar, compania BSA International înregistrată în Belgia, prin care grupul francez Lactalis controlează compania de lactate românească, a inițiat procedura de retragere pentru investitorii de portofoliu minoritari în cadrul societății.

Albalact are cale liberă spre delistare, în condițiile în care acționarul majoritar controlează 94,80% din acțiuni, iar în cadrul ofertei de preluare voluntară, efectuată în perioada 10 august – 14 septembrie, a achiziționat 97,30% din titlurile care au făcut obiectul operațiunii de piață.

Prețul de atunci, de 0,5252 lei/acțiune, este cel al minoritarilor care vor să-și exercite opțiunea de retragere din societate, conform legislației românești. În termen de 3 zile de la publicarea anunțului, acțiunile Albalact vor fi suspendate de la tranzacționare.

- Advertisement -

Emitentul este prezent la cota pieței reglementate a BVB începând cu anul trecut, în precedenții 10 ani fiind una dintre cele mai vizibile companii de pe piața Rasdaq, între timp topită în sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei.

Compania a fost fondată în urmă cu 17 ani de către Raul Ciurtin, care, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, a încheiat un acord cu grupul Lactalis pentru înstrăinarea pachetului majoritar. „Era momentul. Cu laptele am terminat!”, declara atunci Ciurtin pentru Profit.ro.

La prețul oferit acționarilor minoritari, Albalact părăsește cota BVB cu o capitalizare de piață de 342,80 milioane lei (75,33 milioane euro), fiind una dintre puținele companii dinamice listate care activa în sectorul producției și livrării bunurilor de larg consum.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

IPO-ul Premier Energy s-a încheiat cu succes, la prețul de 19,5 lei/acțiune

• La 1.000 de acţiuni subscrise, un investitor de retail va primi 125 de titluri • Data estimată pentru listarea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x