Gastronom Buzau, vrea sa dea dividende cu randament de 8%

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Gastronom Buzău (GAOY), companie care se ocupă cu închirierea spaţiilor comerciale, propune repartizarea integrală a profitului net din 2016, de circa 580.000 de lei, pentru plata dividendelor, alături cu alţi 2.700 de lei din profiturile nerepartizate ale anilor 2013 şi 2015.

Astfel compania propune pentru votul acţionarilor din 28 martie distribuirea unui dividend brut de 1,9 lei. La preţul unei acţiuni GAOY de 24,2 lei, rezultă un randament brut de 8%.

Randamentul se calculează ca raport între dividendul pe acţiune şi preţul unei acţiuni. Cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare cu acţiuni Gastronom a avut loc pe 15 februarie, când preţul afişat era în creştere cu 4% faţă de şedinţa precedentă.

Însă de la începutul anului preţul unei acţiuni GAOY a scăzut cu 10% pe fondul unor tranzacţii de circa 16.400 de lei. Gastronom Buzău este controlată în proporţie de 70,3% de SIF Transilvania, iar Broadhurst Investments din Cipru are 10,3%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2017Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.