Vânzările Ropharma Brașov (RPH) s-au situat anul trecut la 466,8 milioane lei (104 milioane euro), cu 6% mai mari decât în 2015, iar profitul din activități continue a urcat cu 7%, la 8,6 milioane lei (1,9 milioane euro), potrivit unui raport al companiei farmaceutice.

În 2015, Ropharma a raportat vânzări de 438,5 milioane lei și un câștig de 8,1 milioane lei.

Ropharma este controlată de omul de afaceri Mihai Miron și deține două unități de producție de suplimente alimentare și medicamente în Târgu Mureș și Chișinău, o unitate de producție de lapte praf, un distribuitor de medicamente cu cinci depozite și o rețea de 129 de farmacii. Compania este acționar și al spitalului privat Sf. Constantin din Brașov.

Vânzările farmaciilor s-au situat la 323,6 milioane lei, cu 7% mai mari, iar distribuția a înregistrat un avans de 2%, la 3,4 milioane lei.

Omul de afaceri Mihai Miron deține indirect 31,78% din acțiunile Ropharma, prin Rimia Investments (14,12%) și ADD Pharmaceuticals (17,66%). Un alt acționar este firma Arrow Pharmaceuticals, înregistrată în SUA, care controlează 31,29% din acțiuni.

Potrivit companiei, Ropharma se situează pe poziția 8 în topul distribuitorilor farmaceutici și pe poziția a cincea în clasamentul rețelelor de farmacii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.