Wednesday, June 16, 2021

Sfaturile lui Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac bine crescut, pufos şi delicios

Must Read

Fie că suntem novici în bucătărie, fie că avem o experienţă bogată, un cozonac e întotdeauna o provocare. Crăciunul se apropie, iar acest desert tradiţional nu poate lipsi de Sărbători. Dacă te-ai hotărât să-l prepari acasă şi să simţi aroma lui inconfundabilă, iată câteva sfaturi de la chef Cătălin Scărlătescu, pentru a obţine un cozonac bine crescut, pufos şi delicios.

Un cozonac tradiţional iese în evidenţă datorită aluatului pufos şi aromat, dar şi datorită umpluturii cu gust bogat de nucă şi cacao. Un cozonac delicios este o reală provocare. Succesul depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părţile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) şi de multe alte secrete.

Respectaţi întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de chef Cătălin Scărlătescu! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!

  1. Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp din frigider, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
  2. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
  3. Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade, în condiţii de umiditate. Pentru a crea acest mediu, puteţi pune în cuptor un vas cu apă clocotită, apoi lăsaţi cozonacii să dospească în tăvi 30 de minute, cu uşa cuptorului închisă.
  4. Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
  5. Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.
  6. Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 180 de grade Celsius, iar spre sfârşit temperatura trebuie redusă la 160 grade, pentru a perimte cozonacului să se coacă bine în interior.

Sursa: clickpentrufemei.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Paul Pogba, deranjat de o sticlă de bere în timpul unei conferințe de presă. VIDEO

După gestul lui Cristiano Ronaldo de a muta două sticle cu suc de lângă el în cadrul unei conferințe...
- Advertisement -

More Articles Like This