Tuesday, March 19, 2024

Banca Centrală Europeană cere reglementarea Bitcoin. Director executiv Bitcoin România: „Nu prea are ce să reglementeze. Spălarea de bani nu a apărut odată cu Bitcoin”

Must Read

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene, cere reglementare globală pentru Bitcoin. Ea spune că moneda a fost folosită în activităţi de spălare de bani, sau alte afaceri ilegale, conform Reuters.

Banca Centrală Europeană vrea o reglementare globală a monedei Bitcoin, care a atins un nivel record săptămâna trecută, cu o creştere de 900%, ajungând la valoarea record de 38.655 de dolari.

George Rotariu, directorul executiv al Bitcoin România spune că nu bitcoinul a inventat spălarea de bani:

„Vrea să reglementeze bitcoinul? Bitcoinul e format din matematică şi cod. Nu prea are ce să reglementeze, din punctul meu de vedere. E uşor să faci declaraţii de genul acesta, că ajută la spălarea banilor şi aşa mai departe, dar ştim cu toţii că spălarea banilor nu a apărut o dată cu bitcoinul sau criptomonedele.

- Advertisement -

În ceea ce priveşte tranzacţiile cu criptomonede, şi în special cu bitcoini, acestea pot fi urmărite în toată istoria lor. Adică din ce portofele au venit, până unde au ajuns. Adică eu dacă primesc un 0,1 bitcoini, eu pot să văd de unde provine acel bitcoin şi de unde a fost trimis încă de la apariţia lui pe piaţă. Mie mi se pare o declaraţie lipsită de sens.”, a spus Rotariu, conform Mediafax.

Săptămâna trecută bitcoin a urcat până la un nivel record de aproape 39.000 de dolari, o creştere de peste 900% comparativ cu anul trecut.

Banca Centrală Europeană cere reglementarea Bitcoin

„Bitcoin este un activ extrem de speculativ, prin care s-au realizat unele afaceri haioase şi unele activităţi de spălare de bani interesante şi complet reprobabile”, a declarat Christine Lagarde la o conferinţă organizată de Reuters Next.

Oficialul nu a furnizat exemple specifice privind cazurile de spălare de bani dar a spus că înţelege că sunt în derulare cercetări penale privind activităţi ilegale cu Bitcoin.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x