Saturday, April 13, 2024

Oficial: Cine intră în etapa a doua de vaccinare, lista completă

Must Read

Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a enumerat, la Digi24, care sunt persoanele care intră în etapa a două de vaccinare. Primele doze din cel de-al doilea vaccin disponibil, cel al companiei Moderna, vor ajunge în țara noastră miercuri, a mai spus Gheorghiță.

Peste 100 de mii de români s-au vaccinat de la începutul campaniei de imunizare, iar luni încă 150 de mii de doze din vaccinul Pfizer au ajuns în România. În această săptămână ar trebuie să înceapă etapă a două a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, în care este inclusă populația cu risc.

Care sunt persoanele care vor fi vaccinare în a doua etapă

Valeriu Gheorghiță a enumerat lista oficială cu persoanele care intră în etapă a două de vaccinare:

  • beneficiarii din centrele sociale
  • persoanele care au peste 65 de ani
  • persoanele cu boli cu: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice

“Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, Poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”, a precizat Valeriu Gheorghiță, care a spus și că această lista a fost transmisă către DSP-uri.

- Advertisement -

Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapă a două face parte și personalul din mass0media, “cei care efectuează reportaje în unități medicale”, a mai precizat acesta, la Digi24.

Potrivit medicului, lista e construită în urmă consultărilor cu comisiile de specialitate din MS și Colegiul Medicilor.

Cum te programezi pentru etapa a doua de vaccinare

Persoanele cu comorbidități, dacă au dileme, cui trebuie să se adreseze?, a fost întrebat medicul, care a explicat și cum se vor face programările.

“Aceste categorii de boli cronice expun persoană la un risc de a dezvoltă o formă de boală mai gravă. Ar trebui să ia legătură cu medicul de familie pentru informare și programare”, a precizat Gheorghită.

Și aparțînătorii pot să programeze o persoană în cea de-a două etapă a vaccinării, asta pentru a ușura această procedură pentru cei din mediul rural, de exemplu.

“Aparținătorii asigura și transportul bunicului sau părintelui și atunci e firesc să existe această posibilitate de programare”, a mai spus Gheorghiță.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

OMNI Network (OMNI) se listează pe Binance Launchpool. V-ati pus BNB-ul la treaba?

Binance anunță cel de-al 52-lea proiect pe Launchpool – $OMNI, un proiect Layer 1 creat pentru a integra...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x