Saturday, January 28, 2023

Un avion militar de tip MIG 21 s-a prăbuşit în apropiere de Reghin

Must Read

Un avion militar MIG 21 s-a prăbuşit, astăzi, la Reghin, anunţă Antena 3. Primele informaţii arată că pilotul ar fi reuşit să se catapulteze.

Un elicopter SMURD a fost trimis în zona în care avionul s-ar fi prăbuşit. Este vorba despre zona Dedrad, judeţul Mureş.

Informaţii noi arată că pilotul a fost găsit şi preluat cu o ambulanţă, însă pronosticul în ceea ce-l priveşte este rezervat.

Înainte de zborul fatidic, aparatul a decolat de pe aerodromul Câmpia Turzii. Prăbuşirea s-a produs în jurul orei 14.30.

- Advertisement -

MIG-ul prăbuşit la Reghin: pilotul a fost rănit în urma catapultării

Pilotul rănit este transportat la spitalul din Târgu Mureş. În cursul zilei, în județ s-a semnalat grindină, formându-se nori cu dezvoltare verticală (harta următoare), dar nu este clar dacă acest fenomen meteo are legătură cu prăbușirea avionului.

MIG-ul prăbuşit la Reghin: Ministerul Apărării aduce precizări în urma accidentului aviatic

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului, se precizează în comunicatul MApN.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

200 Citate Motivationale Celebre – Motto-uri scurte si frumoase

Viata este plina de urcusuri si coborasuri – fericire si lupte care iti vor testa rezistenta si integritatea, te...
- Advertisement -

More Articles Like This