Tuesday, March 19, 2024

Ana Maria Popescu, discurs manifest în fața ministrului: “Să luaţi dumneavoastră aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau”

Must Read

Ana Maria Popescu a reușit să obțină prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, iar la revenirea în țară a ținut să-și continue tirul la adresa oficialităților.

Asta mai ales după ce ministrul tineretului și sportului, Eduard Novak, a făcut o declarație deplasată imediat după ce spadasina noastră a obținut medalia de argint.

Ana Maria Popescu: “Domnule ministru, să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau”

“Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă cei 4, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii”, a spus Ana Maria Popescu.

- Advertisement -

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva din România a pierdut dramatic finala contra chinezoaincei Sun Yiwen10-11, prin ”tuşa de aur”.

Declarația surprinzătoare a ministrului Eduard Novak, de la care a pornit totul

După ce Ana Maria Popescu s-a plâns, pe bună dreptate, de condițiile de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, iar apoi a obținut o medalie de argint, ministrul Eduard Novak a făcut o declarație deplasată.

“După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a fost declarația lui Eduard Novak.

Scrimera română Ana Maria Popescu a afirmat, după ce a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă, că speră ca această performanţă să fie suficientă astfel încât să fie asigurat un buget pentru viitorul scrimei româneşti.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x